25.12.2016 u 8:20 | Featured, Zdravlje | Komentari

Žena progovorila o svom nevjerovatnom iskustvu: Evo kako sam se izliječile od multiple skleroze!

Mariz Pioš, profesorka gimnastike i bivša francuska državna reprezentativka u gimnastici, uspjela je da se izbori sateškom autoimunom bolešću.

ruka-zena

Ona je nakon izliječenja odlučila da podjeli svoju priču sa svetom, napisavši knjigu Pčele su me izliječile od multiple skleroze, koja je odmah po izlasku iz štampe izazvala veliko interesovanje javnosti.

Naime, prije 24 godine, kada je Mariz napunila pedeset godina, razboljela se od multiple skleroze. Ljekar, koji joj je poslije brojnih ispitivanja postavio dijagnozu, smatrao je da bolest nije moguće izlječiti lijekovima koji su bili u ponudi i da se u najboljem slučaju napredovanje bolesti može samo usporiti.

“Doktor kao da mi je rekao: Jadna gospođo, ja za vas ne mogu ništa da učinim”, zapisala je Mariz na početku svoje knjige i dodala:

Loading...

“Ako zvanična medicina moju bolest ne može da sanira lijekovima, pokušaću sve što mi nudi alternativna medicina,i prije svega, apiterapija”, napisala je ona.

Međutim, prije nego što se Mariz odlučila za prilično bolnu terapiju pčelinjim ubodima, pokušala je sebi da pomogne i nekim drugim prirodnim metodama. Imala je utisak da su joj sve te terapije delom pomagale i olakšavale mišićne grčeve i glavobolje ali, nažalost, napredovanje bolesti nisu zaustavile.

“S obzirom da u alternativnoj medicini vlada veliko šarlatanstvo, tražila sam informacije kako da stručno pristupim apiterapiji od naučnika koji u svjetskim razmerama nešto znače i koji godinama pokušavaju da multiplu sklerozu izliječe pčelinjim otrovom. Tek kasnije saznala sam da u Monpeljeu živi i radi poznati hirurg i onkolog, profesor Anri Žoaje (Henri Joyeux), koji je preporučuje korišćenje pčelinjih proizvoda i koji mi je kasnije svojim savjetima pomogao tokom pisanja knjige”, ispričala je Mariz Pioš.

“Propolis sa medom sam uzimala redovno četiri nedelje. Sa pčelinjim ubodima počela sam sistematično u junu2005. godine, dvaput nedeljno. Pčelinji otrov sam inače povremeno isprobavala na sebi i ranije, da bih se na njega privikla, i utvrdila kako ga moj organizam podnosi. Počela sam sa jednim ubodom i zatim bih njihov broj s vremena na vrijeme povećavala, dok u septembru te godine nisam stigla do osamnaest uboda. Kasnije sam i taj broj uboda povećala i došla do trideset i pet.

Posljednji pregled iz 2011. godine sa magnetne rezonance pokazao je da su nestala sva oštećenja (lezije) na nervima mozga i kičmenoj moždini”, istakla je ova hrabra žena.

Izvor: lekovitimed

Vaš komentar na članak: