20.01.2015 u 1:06 | Featured, Zdravlje | Komentari

ULJA CIMETA, JASMINA, KAMILICE I MAJČINE DUŠICE UNIŠTAVAJU STANICE RAKA, FARMACIJU TO NE ZANIMA!

O esencijalnim uljima i masnoćama smo pisali u brojnim tekstovima, njihovi učinci na ljudsko zdravlje su nevjerojatni i većini čitatelja malo poznati. U nedavnoj studiji koju su objavili kineski znanstvenici priroda je otkrila još jedno čudo u obliku zlatnih kapljica ulja kamilice i majčine dušice. S obzirom da broj oboljelih od raka svakoga dana sve više raste, a medicina tapka u mjestu, okrenut ćemo se prirodi i njenim blagodatima.

esencijalno ulje

Priroda obiluje ljekovitim spojevima, no na žalost prirodni spojevi se ne mogu patentirati te najučinkovitiji „lijekovi“ ostaju netaknuti dok ljudi umiru od otrova koji im se predstavljaju kao čuda medicine. Novac je važniji od ljudskih života, da je to istina, zasigurno ste mogli osjetiti na vlastitoj koži jer ste morali proći kroz različite kure cijepljenja s bogatim dozama žive, fluoridiranja zubi i usne šupljine i sličnih „normalnosti“ današnjeg društva.
Zbog čega javnosta malo ili nimalo zna o izuzetnim učincima esencijalnih ulja na ljudsko zdravlje?

Kinesko-njemački tim je još 2012. godine otkrio iznimni učinak jeftinog i lako dobavljivog ulja kamilice i majčine dušice na maligne stanice raka dojke. Unatoč učinkovitosti zlatnih kapi iz prirode niti jedna farmaceutska kompanija nije odlučila iskoristiti podatke iz studije jer se na istima ne može profitirati.

Već spomenuti tim je istraživao gotovo sva prirodna esencijalna ulja, osim kamilice i majčine dušice, otkrili su kako čak i ulja metvice, đumbira, limuna, grejpfruta, jasmina, lavande, ruže i cimeta imaju antibakterijsko i vitro-toksikološko djelovanje na sve stanice raka.

Loading...

Čak i pri koncentraciji od 0,2%, esencijalna ulja su sprječavala dalje širenje raka ljudskih stanica te su ubijala stanice raka prostate, raka pluća, no jedino je ulje metvice bilo manje učinkovito u ovom omjeru.

Znanstvenici su ustanovili kako su ulja cimeta, majčine dušice, kamilice i jasmina bila najpotentnija u ubijanju stanica raka dojke, no nevjerojatno je kako ista ulja imaju snažan obrambeni učinak protiv razvijanja ove vrste raka.

Ulje cimeta i jasmina je u potpunosti uništavalo stanice raka dok je ulje kamilice ubijalo 93% stanica raka. Ulje majčine dušice uništava 97% stanica raka dojke, i sve to bez ikakvih negativnih efekata na zdrave okolne stanice.

Zloglasne stanice raka dojke MCF-7 nemaju načina za obranu od prirodnih antibiotičkih i toksičnih svojstava ulja, znanstvenici vjeruju kako bi dodatno istraživanje moglo otkriti način na koji bi se najbrže i najsigurnije isporučila prirodna ulja u zloćudne tumore, bez potrebe za operacijama, no kao što smo već spomenuli medicina i farmacija uopće nisu zainteresirani za klinička istraživanja na pacijentima kojima je pomoć prijeko potrebna i koji bi rado sudjelovali u takvim istraživanjima.

Bojimo se da će sve ostati na laboratorijskoj studiji i istraživanju učinka na ljudskim stanicama raka u Pertijevoj zdjelici.

Smatra se da su esencijalna ulja odlični inhibitori stanica raka zbog antioksidativnih svojstava te zbog velikog udjela flavonoida timola i karvakola. Oba flavonoida imaju snažno antiseptičko djelovanje i višestruko se mogu primijeniti u borbi protiv bolesti za koje mi danas nemamo efektnih lijekova te se lako apsorbiraju kroz crijevne resice bez gubitka pozitivnih svojstava.

Karvakol je izomer iz grupacije monoterpenskih fenola sa snažnim antiseptičkim, antibaktericidnim, antimikotičkim, protuupalnim i antiksiolitičkim djelovanjem, no oba flavonoida imamu nevjerojatnu citostatičku, hipoglikemičnu i spazmolitičku funkciju s gotovo nimalo neželjenih efekata.

Farmaceutska i medicinska mafija može ignorirati ovakva istraživanja, ali mi to nećemo.

Uza sve rečeno ne trebamo čekati na nova istraživanja, par kapljica ulja u omiljenom piću, čaju ili pak vodi, nam može pomoći na nevjerojatne načine. Ne preostaje nam ništa drugo već da i sami uživamo u onome što nam priroda nudi.

Izvor: zdravljeirecepti

Vaš komentar na članak: