08.11.2015 u 20:49 | Featured, Zdravlje | Komentari

Uklonite bol koja vas muči pritiskom samo jedne tačke na dlanu!

Možete li zamisliti da pritiskom prsta na određeno mjesto na dlanu možete ukloniti bol koja vas muči. Da moguće je, potrebno je samo znati gdje i koliko jako pritisnuti…

refleksologija-dlan-eng

Ovaj način ublažavanja bolova je poznat kao refleksologija. Ona pomaže odrediti tačke koje trebate pritisnuti u okviru dlana. Određene tačke na dlanu su povezane s određenim dijelovima u tijelu koje uzrokuju bol.

Pritisnite određenu tačku sa palcem druge ruke 5 sekundi, lagano opustite pritisak u 3 sekunde i ponovno jako pritisnite. Nakon nekoliko minuta tretmana bol se smanjuje i nestaje. Ovaj postupak možete ponoviti nekoliko puta dnevno kako bi dobili najbolji rezultat.

U videu koji donosimo u ovom članku možete pogledati Dr. Oz, kako predstavlja načine ublažavanja boli uz pomoć refleksologije, objašnjava i kako su naše ruke i noge povezane s cijelim tijelom.

5 sudionika iz publike su pokazali gdje osjete bol, Refleksologist im pokazuje kako jednostavnim pritiskom dlana mogu ublažiti i ukloniti bol koja ih muči. Objasnili su kako različitim oblicima pritiska i masažama dlana, do potpunog uklanjanja bola.

Evo koje su tegobe sudionici imali:

– Zatvor i nadutost
– Nesanica i umor
– Začepljenje sinusa
– Bol u gornjem dijelu leđa
– Loš seksualni nagon

Stručnjak je pokazao i dao upute o tome kako pritiskati dlanove i objasnio kako se trebaju osjećati u trenutku poticanja pritiska, tako da znaju odrediti da li ovaj postupak rade pogrešno.

Pogledajte ovaj video i probajte neku od ovih metoda ako imate slične tegobe…

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: