19.04.2016 u 16:26 | Featured, Recepti | Komentari

Skuhana banana i cimet – moćniji od tablete, evo u čemu trebate da ih imate pri ruci

Nemirne noći okrećanja i buljenja u strop su nešto što nam je svima manje-više poznato. Što više želite zaspati, više vaš um radi iznimno brzo i ubrzo shvatite da je gotovo jutro.

skuhana-banana-cimet

Nedosljedno spavanje ili sve više nesanice može izazvati brojne bolesti poput anksioznosti, stresa i depresije. Ako razmišljate o stvarima koje trebate učiniti sljedeći dan, o obitelji ili na poslu, vaš um je jednostavno čini neku vrstu prevelikog razmišljanja i ne možete baš lako da svoj mozak zaustavite.

Bez obzira na uzrok, nešto mora biti učinjeno da poboljšate svoj san, a to nije tableta za spavanje.

Ovo je jednostavan recept koji ima izvrstan okus i čini čuda. Banane,odnosno njihova kora je posebno bogata magnezijem i kalijem. Magnezij je odličan za prevenciju poremećaja spavanja, ali kada u kombinaciji s kalijem odlične su za opuštanje mišića. Zapravo, magnezij je jedan od najboljih minerala opuštanja. Imajte na umu da morate 100% organsku bananu da koristite za ovaj recept, jer ne-organske banane su puna štetnih pesticida i ne bi trebali kuhati koru.

Sastojci:

1 posuda vode,
1 banana, organska
cimet (po izboru)
Staviti cijele banane s korom u kipuću vodu. Ostavite da prokuha oko 10 minuta.
Koristite cjedilo pa ocijedite i pospite cimetom. Piti čaj jedan sat prije odlaska na spavanje.

Osim toga, nema potrebe bacati bananu koju ste kuhali. Jedite kuhano bananu. U kombinaciji sa čajem, to će samo povećati umirujuće djelovanje.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: