19.12.2015 u 13:32 | Featured, Zdravlje | Komentari

Domaći prirodni lijek za ispucale kapilare recept

Ova vrlo neugodna pojava se liječi pomoću paradajza ili jabukovog sirćeta, na veoma uspješan način. Sve sastojke pretpostavljamo već imate u vašoj kuhinji, a recept je vrlo jednostavan.

paradajz-mladi

Ispucali kapilari su neprijatna i ružna pojava ispod kože, koja ne samo da izgleda ružno nego ostvlja i druge posljedice pa se osjećamo neugodno i uvijek moramo nositi dužu odjeću. Žene najbolje znaju o čemu je riječ.

Mnoge od njih pokušavaju sa mnogim kremama da riješe problem, ali nekada to možete riješiti pomoću dva uobičajena sastojka svake kuhinje.

Na svu sreću postoji nekoliko načina da ih se riješiti uz pomoć sastojaka iz kuće, a mi vam ovaj put predstavljamo 2:

Prvi način je pomoću mladog paradajza, kojeg je potrebno isjeći na sitne komadiće, te poredati te komadiće na ono mjesto gdje imate ispucale kapilare. Dobro obratite pažnju da koristite mladi a ne zreli paradajz.

Komadiće mladog paradajza potrebno je držati 2-3 minute, te nakon toga kožu premazati nekom hidratantnom kremom. Postupak je potrebno ponavljati narednih 10 dana te bi nakon toga ispucali kapilari trebali nestati.

Drugi način je korištenje jabukovog sirćeta, koje ćete nanositi na mjesta sa ispucalim kapilarima. Potrebno je 3 puta dnevno nanositi jabukovo sirće i tako narednih 3-4 sedmice. Budite oprezni sa jabukovim sirćetom da ga ne stavljate na osjetljiva područja jer može iritirati kožu.

Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći. Ako vam budu djelovali podijelite ove recepte i sa drugima.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: