16.10.2014 u 23:37 | Featured | Komentari

Soda bikarbon čudotvorna za ljepotu i zdravlje

Natrij bikarbonat, koji se popularno zove soda bikarbona, ima vrlo široku primjenu: u kuhanju, pranju, liječenju, kozmetici … Možemo je nazvati i prahom sa čudotvornim djelovanjem, jer je utvrđeno da čak pomaže i u liječenju nekih teških bolesti.

soda-bikarbona-601x400

Terapija sodom bikarbonom prema dr. Simoncini

Doktor Simoncini, talijanski onkolog, preporuča korištenje sode bikarbone bez dodataka aluminija ili farmaceutske sode bikarbone u svrhu liječenja raka.

Kako djeluje terapija: soda bikarbona drastično povećava lužnatost krvi, što uništava candidu (koja prema teoriji dr. Simonicini uzrokuje rak).

U nastavku slijedi još nekoliko primjera koliko je i za što sve ovaj prah dobar:

Loading...

Ubodi komaraca mogu biti vrlo neugodni, međutim riješit ćete se bola, ako na ranu nanesete pastu koju ste napravili od vode i sode bikarbone.

– Soda bikarbona je dobra i za liječenje opeklina – stavite malo sode na vlažnu krpu te prinesite na opeklinu.

– Također, korisna protiv jakog i neugodnog mirisa znoja. Natopite gazu s vodom i sodom bikarbonom i stavljajte neko vrijeme ispod pazuha. Neugodni mirisi će nestati.

– Koristi se i u borbi protiv čuvene gljivice candide albicans (kandida) i u zavisnosti gdje se nalazi s otopinom vode i sode bikarbone treba se ispirati ili piti je. Obični lijekovi protiv gljivica ne funkcioniraju, jer candida brzo mutira, da bi se obranila, čak i počinje hraniti lijekom, koji je bio namijenjen da je ubije. Za razliku od drugih lijekova, candida se ne može prilagoditi sodi bikarboni. Drevni Egipćani također su znali za djelovanje anti gljivičnih lijekova, au Indijskoj literaturi za liječenje raka preporučuju se lijekovi sa snažnim baznim svojstvima, poput sode bikarbone.

Svakodnevno preventivno (i terapijsko) konzumiranje sode bikarbone predstavlja neprocjenjiv doprinos za održavanje cjelokupne vitalnosti organizma i dobrog zdravlja.

U kuhinji i kući:

– Možete je koristiti za začepljene odvode. Naspite 100 grama sode u odvod, a zatim prelijte s najmanje pola litre vrele vode. Za još bolji efekt, koristiti sodu i alkoholni ocat.

– Može se koristiti i umjesto omekšivača za rublje.

– Soda bikarbona će ublažiti neugodni miris kante za smeće. Naspite sodu u kantu i ubacite novu kesu za smeće.

– Hladnjak ili zamrzivač čistite vlažnom krpom i sodom bikarbonom. Nakon toga isperite čistom vodom. Ona će, također, upiti i mirise iz vašeg hladnjaka. Naspite je u posudu i ubacite u hladnjak te je promiješajte s vremena na vrijeme. Mijenjajte je svaka dva mjeseca.

Možete je koristiti za čišćenje kade, umivaonika i WC školjke.

– Poznato je koliko je dobra umjesto praška za pecivo, čak poželjnija.

– Čak je dobra i za pranje posuđa. Dodajte malu količinu vodi za pranje, a od nje nećete imati alergijsku reakciju kao što se zna dogoditi s pojedinim deterdžentima. Plastične posude u kojima skladištite hranu ćete najlakše očistiti sodom bikarbonom. Isto tako, njom možete očistiti i sve šerpe, tave i tepsije.

Čišćenje pećnice ne mora biti noćna mora! Naspite sodu i malo vode te ostavite da odstoji preko noći. Ovo će vam pomoći da je sljedeće jutro bolje očistiti.

1. Utrljajte na lice smjesu od sode bikarbone i vode, u omjeru 3:1, laganim kružnim pokretima.

Na taj način ćete uraditi blag i učinkovit piling lica. Također, soda bikarbona može pomoći i da se riješite bubuljica: napravite pastu od nje i svježe iscijeđenog limunovog soka, te je periodično nanosite na prištić.

2. Napravite vlastiti šampon za dubinsko pranje dodavanjem četvrtine sode bikarbone u šampon (potrebno je da sodu bikarbonu dodati u prozirni, a ne kremasti šampon).

To će vam pomoći ukloniti ostatke proizvoda za njegu kose i njihovo nakupljanje na kosi. Nemate vremena za pranje kose? Koristite sodu bikarbonu kao suhi šampon da upije ulje i da ne morate izlagati kosu sušilu još jedan dan. Jednostavno pospite sodu bikarbonu po korijenu kose i nakon toga počešljajte kosu prstima.

3. Da biste ublažili opekline, natopite ručnik otopinom od 250 ml vode i četiri žlice sode bikarbone. Dobijeni rastvor će pomoći da se “izvuče” vrelina iz opeklina.

4. Ona vam može pomoći i da imate mekšu kožu.

Jednostavno je dodajte u toplu kupku i to je to. Osim toga, kada radite kućno pedikuru, dodajte tri žlice sode bikarbone u toplu vodu i vaša stopala će vam biti vrlo zahvalna.

Izvor: still

Vaš komentar na članak: