16.04.2017 u 18:20 | Featured | Komentari

Sada i naučno dokazano: Obraćajte se Bogu svakog dana, jer su čudesna izlječenja moguća!

Većina bolesti uzrokovana je tako negativnim situacijama i umno potenciranim problemima koji se tokom molitve povlače ili čak potpuno nestaju

ruke-molitva-pixabay

Prema definiciji, molitva je oblik obraćanja Bogu, uz uspostavljanje odnosa sa Bogom ili kakvim božanstvom, odnosno boginji, bogu ili bogovima, a nedavno je dokazano da su sučudesna izlječenja povezana s duhovnošću istinita.

Nedavno su ruski naučnici sa Petersburškog univerziteta materijalno dokazali da su čudesna izlječenja povezana s duhovnošću istinita, te su otkrili mnoge tjelesne i duševne promjene koje čovjek može da doživi u trenutku molitve ili vjerskog obreda.

Naučnici su dokazali da vjernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to označava potpunu sigurnost i odsustvo stresa.

Molitva lijek protiv negativnog razmišljanja

Profesor Slezin uspjeo je da izmjeri moć molitve i ustanovio je da monah koji se moli potpuno isključuje moždanu koru što je zabilježeno još jedino kod djece do tri mjeseca koja su sigurna u blizini svoje majke. Kako ljudi rastu, osjećaj sigurnosti se sve više smanjuje, a povećava se moždana aktivnost. Aktivnost se smanjuje jedino tokom dubokog sna i molitve, a to dobro utiče na ljude.

– Molitva je snažan lijek te ne samo da reguliše sve procese u ljudskom organizmu, nego i obnavlja uništenu strukturu svjesti – tvrdi Valeri Slezin, direktor Laboratorije za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije.

Većina bolesti uzrokovana je tako negativnim situacijama i umno potenciranim problemima koji se tokom molitve povlače ili čak potpuno nestaju. Naučnici su dokazali da se nakon mise i drugih vjerskih obreda normalizuje krvni pritisak i druge vrijednosti izmjerene u krvi.

Navodno je dokazano i da zvuk zvona ubija viruse, a sveta voda menja svoja svojstva izlječenja zavisno o stepenu vjerovanja vjernika što je zapravo samo dodatak na teoriju o „pamćenju vode“.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: