24.11.2015 u 13:50 | Featured, Zdravlje | Komentari

Riješite se stresa i bola u želucu za 30 sekundi!

Kroz pritisak na određene tačke na tijelu može se uticati na rad mnogih organa. Ovo je poznato još od vremena drevne kineske medicine, koja je cvjetala nekoliko hiljada godina prije naše ere.

glavobolja-stres-i-bol-u-zelucu

Akupresura je način liječenja bolesti putem pritiska i masaže određenih tačaka. Dovoljno je samo poznavati gdje sa nalaze te tačke.

Provjerite efikasnost akupresure, kada imate glavobolju. Pritiskajte tačku koja se nalazi u sredini između palca i kažiprsta, kako je prikazano na ovoj slici.

Za postizanje terapeutskog efekta, uradite blagu masažu ove tačke: pritiskajte je, radite kružne pokrete, ako želite pritiskajte jače. Nakon pola minute osjećaćete se mnogo bolje! Masaža ove tačke, opušta, umiruje i pomaže uspostavljanju optimalnog srčanog ritma.

Glavobolja veoma brzo nestaje. Osjetićete lakoću u mislima i tijelu. Stimulacija ove tačke ima pozitivan efekat na želudac pa i na cio organizam.

Ovu metodu možete koristiti ne samo kada vas muče glavobolje, nego i kod bilo koje vrste stresa, jer pritisak na ovu tačku smanjiće psihofizičku napetost tijela.

Izvor: novi.ba

Vaš komentar na članak: