28.11.2014 u 0:40 | Featured, Zdravlje | Komentari

Prirodni lijekovi za urinarne infekcije

Da li patite od infekcija mokraćnog kanala? Ukoliko ne patite trenutno, sigurno ste jednom u životu imali ovu nepodnošljivu bol.

urinary-tract-infection1

Infekcija se može dogoditi zbog korištenja zahoda koji nije higijenski, putem spolnog odnosa i zbog kontrolisanja nagona za mokrenjem.

Neke mjere predostrožnosti, kao što je pijenje puno vode, sprečavanje spolonog odnosa s različitim partnerima i dr. definitivno mogu spriječiti infekcije mokraćnog kanala. Neki domaći lijekovi mogu iziliječiti bakterijske infekcije i pomoći vam da se brže riješite tog bola.

1. Konzumiranje vitamina C

Bogati voćni sokovi poput ananasa i drugih citrusnih voćki su dobri u tom periodu. Voda je najbolji lijek za bolesti, pa pijenje što više vode će istjerati bakterije iz mokraćnog sistema uzrokujući olakšanje. Brusnica je dobra za liječenje ovih problema, čak i kod trudnica.

2. Izbjegavajte kafu, čaj i čokoladna pića

Napravite mješavinu od bilja poput cimeta, uve, bobicama borovice, jer su to sve dobri domaći lijekovi za liječenje urinarne infekcije.

3. Ječam, kokosovo mlijeko i mlaćenica

Sve ove namirnice su dobre za ove probleme. Kuhani ječam je najbolji diuretik koji neutralizira kiseline u mjehuru.

4. Echinacea

Biljka po imenu „Echinacea“ ima moć da ubije bakterije koje uzrokuju infekcije. Kako bi se izliječili od ovih infekcija pijte čaj od ove biljke. Echinacea kapsule i lijekovi su također dostupni za liječenje. Izbjegavajte dodavanje šećera u čajeve.

5. Druge biljke

Ostale biljke poput žutike i češnjaka su dobre za ubijanje bakterija. Pijenje čaše soka od ovih biljke postepeno će izliječiti peckanje i infekcije mjehura.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: