27.01.2015 u 9:41 | Featured, Zdravlje | Komentari

Prirodni eliksir od meda, oraha, češnjaka i octa koji liječi mnoge bolesti!

Donosimo vam recepte za prirodni eliksir. U vrijeme prehlada i gripa svaki savjet je dobrodošao. Donosimo vam recepte za prirodni eliksir. Potrebni su vam samo med, češnjak, orasi i ocat.

eliksir

Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, neredovite probave, slabe cirkulacije i razmjene tvari u organizmu. Preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega, snižava krvni tlak, odličan je saveznik u očuvanju vitke linije. U narodu se preporučuje i kod jakog kihanja i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja. Med je najbolje sredstvo za uspavljivanje i učvršćuje san. Ako jedna žlica meda tijekom večeri nije dovoljna za čvrst san, narodna medicina preporučuje sljedeći recept: U manju čašu meda dodati tri žlice jabukovog octa. Pola sata nakon toga san će vam doći na oči. U slučaju teže nesanice potrebno je uzeti još dvije žličice ove smjese. Postupak ponoviti i u slučaju buđenja tijekom noći.

Kod anemije je potrebno pripremiti smjesu od pola kilograma meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima svaka tri do četiri sata. Smjesa je dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

Za lječenje hipertenzije i nedostatka željeza svakodnevno treba uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma djelotvorni. Žlica meda sa tri-četiri oraha ne samo da je izvanredna delikatesa, već i odlično prirodno sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze.

Protiv impotencije od davnina pomaže ovaj isproban recept: mljeveni orah pomješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije žlice dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti najmanje 20 do 30 dana trebate konzumirati ovu smjesu. Zarastanje čira na želucu prolazi brzo i efikasno ako pola sata prije jela uzimate pet-šest žličica orahovog mlijeka, koje ćete pripremiti na sljedeći način: 20 grama samljevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuhane vode, dobro promućkati, procjediti i dodati dvije žlice meda.

Med s češnjakom

Sljedeći recept obnavlja snagu organizma i veoma je dobar protiv astme i otežanog disanja: kilogram meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica češnjaka dobro izmješati i ostaviti da odstoji tjedan dana u zatvorenoj tegli. Pije se jednom dnevno po četiri žličice i to puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovito tijekom dva mjeseca da bi se postigao željeni učinak. Protiv gripe, veoma je ovaj poznat narodni lijek od meda i češnjaka: očišćeni češnjak je potrebno izgnječiti (napraviti kašu) i pomiješati sa lipovim medom u odnosu 1:1. Uzimati po jednu žlicu ( koju ste u mlakoj vodi malo razblažili) prije spavanja.

Izvor: zdravljeizprirode

Vaš komentar na članak: