01.12.2015 u 23:50 | Featured, Zdravlje | Komentari

Prestanite gutati OTROVE: Ovo su najčešća jela koja vam samo odmažu!

Pijte biljne čajeve. Među najzdravijima je čaj od koprive, kadulje, nevena, stolisnika, mente, pelina, gospine trave.

otrovi-flickr

Primijetite li kakve zdravstvene tegobe ili neprestan rast kilograma, razmislite o onome što jedete. Stručnjaci se slažu da su neke namirnice prilično štetne za organizam, no ljudi ih svejedno masovno koriste.

1. Na prvom je mjestu “tihih ubojica” organizma bijeli šećer. Mnogi sladokusci teško ga se odriču, no treba imati na umu da je u većim količinama prilično štetan. Želite li nešto zasladiti, dobro je poslužiti se kakaom ili pak smeđim šećerom koji je manje štetan.

2. Kupovno mlijeko, sirevi, majoneze i margarini svakako su na listi nezdravih namirnica jer su u velikoj mjeri tretirani i kemijski obrađeni. Dugoročno mogu loše utjecati na zdravlje. Možete li nabaviti domaće namirnice, učinit ćete si uslugu.

Loading...

3. Mesne prerađevine poput salama, pašteta i hrenovki treba izbjegavati.

4. Gotova jela, juhe iz vrećice prilično su kemijski zagađeni.

5. Kupovni sokovi štete vašem zdravlju. Kada god možete, poslužite se sezonskim voćem od kojega se može napraviti domaću sok. Najzdravije je dakako piti običnu vodu.

6. U prehranu ubacite začine jer djeluju antibakterijski, antivirusno i antigljivično.

7. Pijte biljne čajeve. Među najzdravijima je čaj od koprive, kadulje, nevena, stolisnika, mente, pelina, gospine trave.

8. Jedite svježe voće, povrće i samoniklo jestivo bilje.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: