29.04.2017 u 10:33 | Featured, Zdravlje | Komentari

PRAVI UZROK DIJABETESA: ‘Oni ne žele da ga vi znate’

Važno je znati da se u zdravu stanicu glukoza vrlo lako apsorbira kroz staničnu opnu i nije joj potreban inzulin da bi se to dogodilo, ali preduvjet za to je da nam krvotok bude čist od zasićenih masnoća i kolesterola.

inzulin

Naše stanice dobivaju energiju iz šećera, u obliku glukoze koja se u zdravu vrlo lako apsorbira kroz staničnu opnu i nije joj potreban inzulin da bi se to dogodilo, ali preduvjet za to je da nam krvotok bude čist od zasićenih masnoća i kolesterola. S time se ne slažu konvencionalna medicina i farmacija, kaže dr. Pearson i izlaže, po njemu, pravi uzrok dijabetesa za kojeg – ‘oni ne žele da ga Vi znate…’

Matičnjakov macerat broj 4 je sinergija hladno prešanog ulja crnog kima i aktivnih principa triju antidijabetika: piskavice, sikavice gorke dinje i samog ulja crnog kima. Ovim načinom ekstrakcije (hladnim prešanjem i potom maceriranjem), sačuvano je sve najvrjednije iz ljekovitog bilja koje nam pomaže u kontroli dijabetesa

Dijabetolog, dr. David Pearson, u svojoj knjizi „Život bez dijabetesa“, navodi i ovo: „…iako neliječen ili nezaliječen, dijabetes može dovesti do otkazivanja funkcije bubrega, srčanih bolesti, visokog tlaka, srčanog i moždanog udara, amputacije, pa čak i tumorskih oboljenja“. No, dijabetolog kaže da pravi uzrok dijabetesa nije nedostatak inzulina.

Loading...

Čovjekov organizam je, dodaje dr. Pearson, vjerojatno najsloženija pojava u svemiru i možda ga nikada u potpunosti nećemo uspjeti razumjeti. Prema tome, što god mi poduzimali da ga izliječimo, neće u potpunosti uspjeti, i jedni način da pobijedimo dijabetes je da našem organizmu omogućimo da uz našu pomoć – sam pobijedi bolest.

Važnost načina na koji jedemo

Naše tijelo izgrađeno je od bilijuna stanica i svaka od njih za svoj život treba određenu količinu energije. Energiju dobivaju iz šećera, primarno u obliku glukoze. Važno je znati da se u zdravu stanicu glukoza vrlo lako apsorbira kroz staničnu opnu i nije joj potreban inzulin da bi se to dogodilo, ali preduvjet za to je da nam krvotok bude čist od zasićenih masnoća i kolesterola.

S time se ne slažu konvencionalna medicina i farmacija, nastavlja dr. Pearson i izlaže, po njemu, pravi uzrok dijabetesa za kojeg “oni ne žele da Vi to znate”. Naime, dr. Pearson kaže da baš te loše, zasićene masnoće, kolesterol i trigliceridi, koji su veoma ljepljivi, prekrivaju staničnu stjenku preko koje bi ona trebala apsorbirati glukozu. Tako stanica postaje sve slabija, ostaje bez energije, šećer u krvi raste, a osoba se osjeća umorno i bezvoljno. Tijelo reagira tako što naša gušterača počinje lučiti inzulin koji prihvaća višak glukoze i taloži ga u obliku – masnog tkiva. Znači, inzulin tjera naše tijelo na stvaranje više masnih naslaga.

Problem je, kaže dr. Pearson, u načinu na koji jedemo. Masna hrana i zasićene masnoće dovode do toga da su nam stanične opne, koje bi trebale apsorbirati glukozu – kronične prekrivene masnoćom. Zbog toga, a da bi se tijelo riješilo glukoze koja, na našu žalost, nije iskorištena, naša gušterača iz dana u dan luči sve više inzulina i na kraju i – sama strada.

Zato dr. Pearson ne vidi svrhu dodavanja inzulina “izvana”, nego rješenje vidi u pravilnoj ishrani koja će smanjiti potrebu za njim. Taj način ishrane opisat ćemo u kasnijim nastavcima, no napominjem da ni on nije onakav kakav danas predlaže službena medicina. Uglavnom, ona izreka – „dobrim uljima protiv loših masnoća“ – koju stalno spominjemo – ovdje ima smisla. Pod dobrim uljima, prije svih smo mislili na ulje cameline sative i crnog kima…

U prethodnim nastavcima pisali smo i o važnoj ulozi naše jetre u kontroli dijabetesa, te sirovog granulata sikavice – najprirodnijeg pripravka za regeneraciju jetre. Dr. Pearson kaže da je uloga zdrave jetre u smislu kontrole razine šećera u krvi, važnija od one koju u našem tijelu ima gušterača. On tvrdi da je zdrava jetra 100 puta efikasnija u reguliranju viška glukoze od inzulina. To radi uz pomoć jetrenog hormona, tzv. IFG hormona, pa kada nam šećer u krvi raste ili pada ispod određene granice, jetra aktivira svoj hormon.

U slučaju da je organizmu potrebna viša razina šećera u krvi, jetra ga uzima iz svoje rezerve u obliku iglikogena, a ako i njega nestane, zdrava jetra će lako masti pretvoriti u glukozu. To je važno i zato što kroz našu jetru svake minute cirkulira 30 posto naše krvi, i ako je ona očisti od loših zasićenih masnoća, naše stanice prestaju biti prekrivene masnim ljepljivim slojem koji ih sprječava da apsorbiraju glukozu.

Kako sačuvati gušteraču?

Nakon ovoga, postavlja se pitanje – koliko je potrebno popraviti funkciju naše jetre da bi i naše stanice lakše apsorbirale glukozu? Dr. Pearson odgovara: „Samo 20 posto“.

Sa sirovim granulatom sikavice u tri tjedno to sigurno možete postići. Razinu glukoze u krvi smanjit će ulje crnog kima, a “piskavica Plus” smanjit će glikemijski indeks hrane koju ćete nakon nje uzimati. I ulje crnog kima i “piskavica Plus” sačuvat će Vam gušteraču. Ova tri pripravka, zajedno s ekstraktom gorke dinje, nalaze se u Matičnjakovom maceratu broj 4 koji je, zapravo, sinergija hladno prešanog ulja crnog kima i aktivnih principa triju antidijabetika: piskavice, sikavice gorke dinje i samog ulja crnog kima. Ovim načinom ekstrakcije (hladnim prešanjem i potom maceriranjem), sačuvano je sve najvrjednije iz ljekovitog bilja koje nam pomaže u kontroli dijabetesa.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: