14.05.2017 u 8:33 | Featured, Zdravlje | Komentari

PAŽNJA: Evo koliko puta dnevno biste trebali MOKRITI

Postoji optimalna brojka koliko puta trebamo mokriti, a sve što odstupa od toga može biti zdravstveni problem.

mokrenje

Mokrenjem se tijelo rješava toksina i nakupljene tekućine, a njezina boja može nam puno reći o našem zdravlju. Osim boje, treba obratiti pozornost na učestalost mokrenja na dnevnoj bazi.

Učestalost mokrenja trebala bi biti znatno manja. Mokriti bi trebalo šest do sedam puta dnevno, uzimajući u obzir da ste popili dvije litre vode. Odlazak na toalet noću ne bi trebao prelaziti jedan put.

Što se tiče žena koje mokre svakih sat vremena, kaže dr. Kapun da se najčešće radi o dva moguća zdravstvena uzroka preučestalog mokrenja. Ako ne postoje simptomi tipični za upalu mokraćnog mjehura poput peckanja i osjećaja boli, odnosno pritiska pri mokrenju, drugi najčešći razlog prečestog mokrenja kod žena je prekomjerno aktivni mjehur. To znači da se mjehur napuni s premalo urina i osoba osjeća iznenadnu potrebu za mokrenjem. Prekomjerno aktivni mjehur uglavnom se liječi tabletama.

Međutim, neke osobe imaju prerijetku potrebu za mokrenjem. Prerijetka potreba za mokrenjem najčešće znači da osoba ne unosi dovoljno tekućine, odnosno da je dehidrirana.

Izvor: novi

Vaš komentar na članak: