10.01.2016 u 22:46 | Featured | Komentari

Ovo sigurno uvijek bacate, a da niste ni znali čemu sve može da posluži

Da li ste znali da kora pomorandže sadrži više vitamina C od njene sočne unutrašnjosti? Nije nikakva tajna da vitamin C jača imunitet i čini kožu zdravijom, a evo kako možete da iskoristite koru pomorandže i učinite sebe ljepšim.

Narandža1-575x381

KUPKA ZA PODMLAĐIVANJE

Svi znaju da luksuzni proizvodi za kupanje koštaju mnogo, ali ako želite da izbjegnete nepotrebne troškove, dovoljno je samo da stavite kore od pomorandže da se osuše na suncu. Kada se osuše, sameljite ih i poprskajte po vodi kojom ste napunili kadu i uživajte u osvježavajućoj kupki.

NJEGUJUĆI BALZAM ZA KOSU

Samljevene kore od pomorandže mogu se koristiti i kao balsam za kosu. Pored toga, dobre su i u borbi protiv peruti, i tako vas oslobađaju dosadnog svaraba i bijelih tačkica po ramenima. Pomješajte malo samljevene kore i vode i ostavite da prenoći. Sljedećeg dana, izmasirajte kožu glave i kosu i time ćete se riješiti peruti i dobiti dubinsku njegu.

PILING

Blistav i zdrav izgled lica možete postići pilingom osušenom korom pomorandže. Sve što treba da uradite je da pomješate sampljevenu koru sa malo šećera i maslinovog ulja. Nježno izmasirajte lice ovom smjesom kružnim pokretima i uklonite mrtve ćelije. Isperite blagim sredstvom za lice i vodom.

NJEŽNI IZBELJIVAČ KOŽE

Ako vam kupovni izbjeljivači previše iritiraju kožu, okrenite se prirodnim rješenjima. Svjetliju nijansu kože možete postići uz pomoć osušene, samljevene kore od pomorandže, a neželjenih pojava neće biti. Jednostavno je pomješajte sa malo kurkume u prahu i kašikom meda. Nanesie na lice i isperite nakon 30 minuta.

MATIRAJTE T-ZONU

Prokuvajte kore od pomorandže u vodi i dobijenu tečnost prespite u malu bočicu kada se ohladi. Možete je tuferom naneti na t-zonu i efikasno ublažiti sjaj kože. Najbolje bi bilo da ovu bočicu čuvate u frižideru kako bi tečnost bila hladna, a tako će pored sprečavanja prekomjernog lučenja ulja, smanjiti proširene pore.

LIJEK ZA MAMURLUK

Teško je izgledati blistavo i svJeže ako patite od užasnog mamurluka. Ovaj dosadan problem možete rIJešiti tako što ćete prokuvati koru pomorandže i malo soli u vodi. Nakon 20 minuta kuvanja, ostavite da se malo ohladi i polako popijte. Ovo je sigurno bolje rJešenje od kafe koja dehidrira vašu kožu i mamurluk čini još gorim.

UBLAŽAVA UJED KOMARCA

Koža prepuna crvenih pečata od ujeda komarca nikako ne izgleda lIJepo, a sam ujed može biti i opasan po vaše zdravlje. Potpuno prirodan način da sebe sačuvate od dosadnog svraba izrokovanog ujedom ovih napasti je da utrljate koru od pomorandže na kožu, a pored zaštite dobićete i citrusni miris kože koji će oduševiti vaša čula.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: