07.12.2015 u 14:21 | Featured, Kućni savjeti | Komentari

Ovo je tihi ubica u vašoj kuhinji koji je gori i od droge i od alkohola!

Thomas Fricke, suosnivač i predsjednik ForestTrade, organskih začina u Americi rekao je nedavno šokantnu istinu “Gotovo svi uobičajeni začini koji se nalaze u prodaji su ozračeni opasnim hemikalijama koje su zabranjene svuda, samo što se o tome ne priča i ne piše”.

tihiubica

KAKO JE OVO MOGUĆE?

Naime, čitav proces se dešava tijekom obrade nekog prozivoda, skladištenja i distribucije.

Naime, proizvođači začina pokušavaju iz namirnice izvući što je moguće više ukusnih sastojaka tako da ih tretiraju steriliziranjem i najčešće koriste etilen oksid.

Loading...

Etolen oksid je opasna hemikalija koja je prilikom prevelike izloženosti labaratorijskih glodavaca imalo za posljedice rak i druge genetske mutacije.

Kod manje izloženosti javlja se iritaacija kože, sluznice oka, oštećenje mozga i živaca, depresiju i mnoge druge bolesti.

Začini su najčešće komtaminirani insektima, dlakom glodavaca ili kosom, ili drugim opasnim hemikalijama.

Isto tako začini su često kontaminirani izmetom glodavaca koji mogu biti jako opasni po zdravlje čovjeka.

Međutim, ovi podaci se smatraju ograničeni i neuvjerljive zbog nesigurnosti u studiju.

Da ne govorimo o načinima na koji ubijaju bakterije prilikom obrade proizvoda, umjetnih boja, konzervansa i GMO proizvoda.

Uglavnom cijela studija se ne uzima zaozbiljno, i iako se niko nije zauzeo da bolje istraži ovo sumnjivo područje, mi začine redovno koristimo i često u prekomjernoj mjeri.

ŠTA MOŽETE UČINITI? Kupiti organski začina.

Organski začini ne sadrže nikakve punila, sintetičke protiv grudVanja, umjetnih boja, okusa i konzervansa koji se mogu naći u konvencionalnim začina. Oni također nisu ozračeni i bez genetski modificiranih sastojaka.

KUPITE ORGANSKI PROIZVOD ILI PROZVODITE SAMI SVOJ ZAČIN.

Izvor: novi.ba

Vaš komentar na članak: