17.04.2017 u 9:17 | Featured, Zdravlje | Komentari

Ova žena je napravila doručak za svoju djecu i ubila ih zbog greške koju svi pravimo! Podijelite ovo sa svim ljudima koje poznajete!

U većini zemalja majke vole da pripremaju domaće obroke za svoju djecu i ne sviđa im se ideja da njihova deca jedu konzerviranu hranu. Međutim, stvari nekada ne idu po planu, a nedavno iskustvo jedne nesrećne majke iz Meksika to i potvrđuje.

zenha-kuhinja-dorucak

Hosefina, majka dvoje djece, probudila se rano jednog jutra i otišla u kupovinu da nabavi hranu za doručak. Ona je odlučila da svojoj djeci pripremi zdrav doručak tog dana kako mali Augustin (8) i Marija (6) ne bi jeli brzu hranu u školi.

Ona je napravila tortilje sa šunkom i sirom sa svježim sokom od pomorandže i doručak je bio spreman za serviranje. Djeca su se probudila i ona ih je poslala u kupatilo da se okupaju – pratila je striktna pravila svoje bake koja nalažu da nema sjedanja za trpezarijski sto prije nego što se barem ruke operu.

Hosefina je pripremala sto za doručak kada je Marija došla i rekla: „Mama, Augustin još nije izašao iz kupatila a ja moram ići.“ „Augustine,“ reče Hosefina, „prestani da se igraš u kadi i izađi iz kupatila!“

Loading...

Dječak je izašao iz kupatila i njegova sestra je ušla. Njena majka joj je rekla da požuri da bi stigla da jede. Istovremeno, Hosefina je primila poruku od svog muža i trebalo joj je dosta da odgovori na poruku dok je Marija bila u kupatilu.

Nakon što je završila poruku, Hosefina je opet dozvala Mariju. Hosefinin muž joj je i dalje slao poruke dok je ona pripremala sto i ona je uspjevala da odgovori na sve. Oni su dobro jeli i bili su spremni za školu u 7:45h. Stigli su na vrijeme u školu i Hosefina se vratila kući ali je za samo dva sata primila šokantne vijesti.

Primila je poruku u kojoj je pisalo da je njeno dvoje djece na putu do bolnice. Ona se zamrzla na mjestu i počela da paniči – šta se desilo? Sve je bilo u redu prije samo nekoliko sati!

Pozvala je svog muža i oni su odjurili u bolnicu. Doktori su im rekli da su njihova djeca u lošem stanju – nisu mogli da kotrolišu njihovu groznicu koja je najvjerovatnije prouzrokovana bakterijom po imenu salmonela.

Ovaj tip bakterije je prisutan u brojnim namirnicama i sada je uništavala organe te djece. Hosefina je bila u šoku – nije mogla da veruje šta se događa. Onesvijestila se i morala je da sjedne dok se njen muž molio Bogu za svoju familiju.

Nakon nekih testova, doktori su zaključili da je bakterija bila u doručku koji je Hosefina pripremala tog jutra. Nakon razgovora sa ljekarima, otkrili su da je Hosefina koristila telefon tokom pripremanja, što je najvjerovatnije bio glavni uzrok. Naši telefoni su prekriveni hiljadama bakterija koje mogu završiti u našoj hrani i imati fatalne posljedice!

Ovo je slomilo njeno srce – vidjevši svoju djecu u toliko lošem stanju je nešto što nijedan roditelj ne bi trebao da iskusi.

Sedjela je kraj njihovih kreveta i molila za oproštaj iznova i iznova. U tom momentu se Marijina ruka otvorila i čuo se jednozvučan pištajući zvuk sa mašine.

Ni minut nije prošao a Augustin je takođe preminuo. Hosefina je plakala i grabila ka svojoj djeci ali su ona već bila otišla. Doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći ali nisu mogli spasiti tu djecu.

Sada Hosefina koristi svoje iskustvo da upozori sve na svijetu – nikada nemojte koristiti telefon tokom pripreme hrane. To može dovesti do infekcije koje mogu imati fatalne posljedice, što je ona nedavno i naučila iz prve ruke.

Prenesite ovo bolno iskustvo dalje svojim prijateljima.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: