27.06.2015 u 8:54 | Featured, Zdravlje | Komentari

Otklonite sebi bolove iz vrata: Vrhunska samomasaža od par minuta!

Bolovi u vratu ne štede nikoga. U rizičnu skupinu spadaju gotovo svi, a ne samo manje pokretni, sredovječni ljudi. Na simptome povremenih bolova u vratu sve češće se žale i studenti, piše portal uspesnazena.com!

Vrat-bol-1-e1415132466833-600x362

Bol u vratu i u različitim dijelovima glave, ograničena pokretljivost, glavobolja, vrtoglavica, mučnina, zujanje u ušima. Takvi simptomi imaju naziv “Cervikalni sindrom” (vratni sindrom). Ali, čest je i bol i trnjenje u prsima, rukama i različitim dijelovima glave, koji ljudi uopće ne povezuju sa – vratom, već piju aspirine “za glavu” i “za srce”.

Početne simptome vratne osteohondroze mogu osjetiti čak i 20- godišnjaci. Ipak, ako što ranije prepoznate ove simptome i počnete prevenciju, izbjeći ćete medikamente. Ako je bolest u zapuštenom stanju, mala je vjerojatnost da ćete je izliječiti u potpunosti, ali sustavna samomasaža vrata značajno će olakšati tegobe i ublažiti bolove.

Masaža vrata nije zahtjevna, traje samo par minuta, možete je raditi 2-3 puta dnevno, a daje pozitivne rezultate.

U ovom videu samomasaže, koju pokazuje ruski terapeut Vladimir Mardinski, možete pogledati kako treba pravilno raditi samomasažu vrata i time smanjiti bolove, poboljšati cirkulaciju i opće stanje.

Kontraindikacije:

– Vaskularne bolesti – ateroskleroza, tromboza, aunerizma
– Akutni upalni procesi
– Krvarenja i poremećaji zgrušavanja krvi
– Defekti kože na mjestu masaže – mladeži, bradavice…

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: