23.09.2015 u 20:54 | Featured, Recepti, Zdravlje | Komentari

Očistite jetru sa jednim pripravkom i izgledajte mlađe

Trebali bismo sve pokušati kako bismo očistili našu jetru, obzirom da ona igra ključnu ulogu u funkcionisanju našeg organizma. Jetra se još naziva i tvornica krvi obzirom da ima ulogu u njenom prečišćavanju i obnavljanju. Jetra ima značajnu u probavnom sistemu, te je ogovorna za izbacivanje toksina iz tijela.

limun, maslinovo ulje

Čista i zdrava jetra poboljšava sveukupno zdravlje. Ona gradi snagu, daje energiju, čini da izgledate dobro, i poboljšava vaše raspoloženje.

Ovaj recept se priprema za jednu minutu, a njegovi rezultati će vas zadiviti!

Pomiješajte jednu kaškicu maslinovog ulja s jednom kašikicom limunovog soka i to popijte svako jutro prije doručka.

Prednosti ove kombinacije

Maslinovo ulje poboljšava vezu između jetre i žučne kese. Jetra proizvodi žuč, koji je od ključne važnosti za probavu.

Osim toga, maslinovo ulje ima mnoge druge zdravstvene prednosti. Pomože u smanjenju rizika za kardiovaskularne bolesti, moždani udar, hipertenziju, visoke trigliceride i holesterol. Maslinovo ulje je također odličano u poboljšanju zdravlja krvnih sudova, borbi protiv upale, metabolizamu ugljenih hidrata, te djeluje na liječenje tromboze.

S druge strane, svi znamo brojne zdravstvene prednosti limuna. Limun je bogat izvor vitamina C, te može pomoći čišćenju krvnih sudova od štetniog holesterola i plakova na stijenkama krvnih sudova. Također može pomoći u čišćenju jetre. Limun je također djelotvoran u aktiviranju hormona i nerava povezanih sa jetrom i probavnim sistemom.

Primijetit ćete prve promjene u roku od mjesec ovog tretmana. Osjećat ćete se energičnije i zdravije nego prije. Vaša jetra će biti očišćena i vaš probavni sistem će raditi bolje.

Osim toga, ova kombinacija će vam pomoći u uljepšavanju kože, jer će eliminirati tamne krugove oko očiju, poboljšati vaš ten, tea će vas podmladiti.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: