21.11.2016 u 11:08 | Featured, Zdravlje | Komentari

Nisam imao pojma da ŠOLJE od ovog METALA mogu uraditi ovako FASCINANTNE stvari mom tijelu!!

Čaše od bakra su korištene više od milenijuma. Drevni Egipćani su nosili vodu u bakrenim posudama, nosili nakit od bakra, i uživali u njegovim nevjerovatnim medicinske prednosti. Neka nedavna istraživanja su pokazala da bakar može zapravo uništiti brojne štetne materije.

metal-tijelo

Previše bakra u svakodnevnom životu može imati negativan utjecaj na vaše tijelo, međutim, dozvoljeno vam je da pijete iz bakrenih šolja do četiri puta nedeljno. To je dovoljno da vaše tijelo ima koristi od bakra.

Moderna nauka je potvrdila ovo drevno uvjerenje da mala količina bakra može pružiti neke nevjerojatne rezultate koji se odnose na vaše zdravlje.

Smiruje

Nositi bakarni nakit oko zglobova je najbolje rješenje. Ova metoda daje najbolje koristi kada metal oksidira i postane zelen. To još uvijek nije naučno potvrđeno, ali ljudi vjeruju da to može izazvati rast hrskavice, čime ublažava bol u vezi sa zglobovima, kao što su artritis.

Pomaže probavni sustav

Ako konzumirate bakar u malim količinama, možete poboljšati probavu. Bakar je u stanju da uništi bakterije, što je prilično korisno kada je u pitanju oslobađanje od štetnih mikroorganizama koji mogu dovesti do stomačnih tegoba.

Stanja štitnjače

Nedovoljna količina bakra u organizmu može uzrokovati poremećaje štitnjače, kao što su hiper ili hipotireoza. Ovi uslovi se povezuje s promjenama u raspoloženju, i promjenama u težini, tako da možete pomoći vašem tijelu uravnotežiti funkcije štitnjače pomoću nekih dodataka bakra.

Izvor: pozivitno

Vaš komentar na članak: