20.05.2015 u 10:20 | Featured | Komentari

Naučnici konačno otkrili: Ova namirnica će vam pomoći da izgubite kilograme

Poznato je već da se najveće bitke biju sa kilogramima. Gotova svaka druga žena ima višak kilograma, spor metabolizam i uprkos svim dijetama ne uspeva da smrša. Najnovije istraživanje pokazuje da upotreba tvrdih sireva ubrzava metabolizam i pospešuje topljenje kilograma.

PHOTO:flickr/Didriks

PHOTO:flickr/Didriks

Istraživači iz Danske su otkrili da osobe koje često konzumiraju sir imaju drugačiji sastav crevnih bakterija, koje usprečavaju gojaznost i ubrzavaju metabolizam.

Časopis za poljoprivredu i prehrambenu hemiju objavio je studiju koja je zapazila napredak u istraživanju povoljnog uticaja sira na metabolizam i kilograme.

Naučnici sa Univerziteta u Kopenhagenu ispitali su uzorak urina od 15 različitih ljudi koji su konzumirali dijetu koja je bazirana na siru, mleku i maslacu, ali bez upotrebe drugih plečnih proizvoda.

Kod osoba koje su konzumirale sir zapažen je viši nivo buritata koji ubrzava metabolizam, održava procente telesnih masti i sprečava razvoj gojaznosti i anti inflamator masnih kiselina koje pospešuju proizvodnju energije.

Osim gubitka kilograma, oni su imali i bolji krvni pritisak, manje masnog tkiva na stomaku, zbog čega su bili znatno manje izloženi riziku od srčanih bolesti i dijabetesa.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: