09.11.2014 u 0:21 | Featured, Zdravlje | Komentari

MOŽDANI UDAR – ISTINITA PRIČA!

Na partiji roštilja djevojka se spotaknula i pala. Ponudili su joj da pozovu hitnu pomoć, no ona je sve uvjerila kako je dobro i da se samo zbog novih cipela spotakla o kamen.

015919701_40100

Kako je djelovala blijedo i tresla se, pomogli su joj da se očistiti i donijeli novi tanjur s hranom. Djevojka je ostatak večeri provela veselo i raspoloženo. Njen muž je kasnije nazvao i javio svima, da je prevezena u bolnicu. U 23 sata… iste večeri djevojka je umrla.

Na druženju uz roštilj je pretrpjela prvi, a onda kasnije drugi fatalni moždani udar. Da su njeni prijatelji znali da pročitaju znakove moždanog udara, djevojka bi danas možda bila živa.

Neki ljudi ne umru na licu mjesta. Često ostanu u bezizlaznoj situaciji, upućeni na pomoć.

Loading...

Potrebna je samo 1 minuta kako biste pročitali slijedeće…

Jedan neurolog je rekao da može ukloniti posljedice moždanog udar ako u roku od 3 sata može doći do dotične osobe. Kaže da je trik prepoznati moždani udar, dijagnosticirati ga i liječiti pacijenta u roku od tri sata, ali to nije jednostavno.

TREBA PREPOZNATI MOŽDANI UDAR! EVO KAKO GA PREPOZNATI:

Postoje 4 koraka kojih bi se trebalo pridržavati kako bi se prepoznao moždani udar:

1. zamoli osobu da se nasmiješi (neće uspjeti) !

2. Zamoli osobu da izgovori jednu sasvim jednostavnu rečenicu (na pr: “Danas je lijep dan.”) Imat će problem da to kaže!

3. zamoli osobu da podigne obje ruke (neće moći ili će moći samo djelomično) !

4. zamoli osobu da isplazi jezik (ako joj je jezik savijen, ljulja se s jedne strane na drugu, to je također znak moždanog udara) !

Ukoliko osoba ima problema s jednim od navedenih koraka, odmah nazovi hitnu pomoć i opiši simptome osobe telefonom dežurnom u hitnoj pomoći.

Jedan kardiolog je rekao, da prosljeđivanjem ovog E-Mail-a na 10 osoba možemo biti sigurni da jedan život – eventualno i naš vlastiti – može biti spašen.

TAKOĐER JE BLAGOTVORNO NEPOSREDNO POŠTO SE TO DESILO, UNESREĆENOM OŠTRIM VRHOM ( IGLOM, MAKAZA, NOŽIĆA), prethodno dezinficiranim ako je moguće, pustiti iz vrha palca kažiprsta ili prsta do njega nekoliko kapi krvi.

Ta je metoda na istoku poznata i u “SU JOK “terapiji opisana kao prvi korak za liječenje moždanog udara)

Svakodnevno dijelimo toliko nepotrebnih stvari, onda možemo podijeliti nešto korisno, zar ne!? Podijelite ovo s prijateljima!

Izvor: blog

Vaš komentar na članak: