27.10.2016 u 13:24 | Featured, Zdravlje | Komentari

Marija (107) zna tajnu dugog života i savjetuje žene: ‘Bježite od ove dvije stvari i živjećete sretno’ (VIDEO)

Najstarija Slovakinja, Marija Čeremugova iz Levoče, koja je ovih dana proslavila 107. rođendan, poručila je da je njen recept za dugovječnost to što se sklanjala od pića i 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj ‘pio krv’, prenosi beta.rs

baka-slovacka

Slovačkoj televiziji Markiza, koja je došla da joj čestita rođendan, vitalna bakica rekla je da je tajna dugovječnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža poslije nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako je kazala, pio krv.

Drugi tajni sastojak njene dugovječnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici žestokih alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkoholna pića.

- Vjerovatno imam kod Boga vezu kada sam doživjela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj – kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primjereno godinama služi, ne koristi nikakve lijekove, a najviše je muči što su prije nje umrla njena djeca i sve njene drugarice ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posjećuje je.

Izvor: beta

Vaš komentar na članak: