06.06.2017 u 7:38 | Featured, Zdravlje | Komentari

LJEKAR ŠOKIRAO SVIJET IZJAVOM: Lijek za rak je u nama samima, evo kako da ga aktivirate!

Obećavajuće oružje u borbi protiv opake bolesti…

ljekar

Suprotno velikim očekivanjima i pretencioznim istraživanjima, poznati doktor Stiven Rozenberg sa Nacionalnog instituta za rak u Merilendu smatra da je lijek protiv raka u nama samima!

On smatra da se u borbi protiv raka, umjesto operacija, zračenja i hemoterapije, treba okrenuti imunoterapiji, koja može da podstakne naše tijelo da se bori protiv raka, prenosi sajt Bloomberg. Još prije 40 godina, Rozenberg je stvorio prvu djelotvornu tehniku imunoterapije.

Sama imunoterapija otada je prešla put od opskurnog načina liječenja do temeljnog dijela nacionalne strategije borbe protiv raka u čije se istraživanje ulažu milijarde dolara. Sve to još uvijek ne znači da je pronađen lijek za rak, ali imunoterapija je postala obećavajuće oružje u borbi protiv te smrtonosne bolesti.

Dr Rozenberg napominje da se imunoterapija zasad pokazala uspješnijom metodom u liječenju raka krvi nego kod drugih, čvrstih oblika tumora. “Sve dok ne omogućimo pravi i djelotvorni lijek oboljelima, preostaje nam još jako mnogo posla”, kaže dr. Rosenberg.

Izvor: net

Vaš komentar na članak: