23.04.2016 u 16:52 | Featured | Komentari

Gregg Braden: Kako spontano izliječiti negativna uvjerenja i živjeti život kakav zaslužujemo

U knjizi “Spontano liječenje uvjerenja”, znanstvenik i autor besteselera Gregg Braden iznosi načine kako možemo shvatiti što je to uvjerenje, kako ono djeluje i kako ga možemo promijeniti. Promjena će donijeti slobodu da živimo život kakav zaslužujemo, a ne kakav moramo.

gregg braden

Uvjerenja koja imate služe vam povezati stvarnost sa svim onim što možete zamisliti, kaže Gregg Braden. Moć onoga u što zaista vjerujete, kada je riječ o vama samima, oživljava vaše težnje i najveće snove.

Razmotrite svoju sadašnju situaciju:

Koja me je uloga koju sam igrao dovela ovamo?

Kako sam stigao baš na ovo mjesto, baš u ovom trenutku?

Razmotrite kako su se vrijeme, prostor, energija i materija susreli na tajanstven i dragocjen način da bi vas doveli baš u ovaj trenutak i zapitajte se: Je li to slučajno?

Sada priznajmo sebi da igramo središnju ulogu u tome kako će izgledati naš svakodnevica, zapravo priznajemo da na neki način stupamo u međusobno djelovanje sa suštinom svemira. Kada odaberemo da promijenimo karijeru ili da uđemo u novu vezu ili da izliječimo bolest opasnu po život, mi zaista ponovo ispisujemo šifru stvarnosti.

Čak i naizgled sitni izbori mogu izvršiti utjecaje koji sežu daleko izvan naših osobnih života. Svaki izbor pokreće komponentu struje koja će utjecati ne samo na naše živote, nego i na ostali svijet. Vaša uvjerenja imaju moć da promjene tijek događaja u svemiru – bukvalno da prekinu i preusmjere vrijeme, materiju i prostor, kao i događaje koji se unutar njih događaju. Ono za što vjerujemo da je istina u životu može biti moćnije od onoga što drugi prihvaćaju kao istinu.

Loading...

Kako eliminirati negativna uvjerenja

Negativna uvjerenja su ona koja nas dovode do problema, ali kako su ona podsvjesna, teško nam ih je uočiti kod sebe.

Gregg Braden iz tog razloga na svojim seminarima sudionicima daje da popune tiskani obrazac koji od njih traži da prepoznaju osobine onih koji su se o njima brinuli u djetinjstvu.

Cilj tog grafikona je identificirati podsvjesne utiske i uvjerenja koja smo oformili o tim karakteristikama dok smo bili djeca, a ne na način na koji ih vidimo zahvaljujući iskustvima odrasle osobe danas. Proces je brz, jednostavan i učinkovit.

Ispunite podatke u sljedećim tablicama

Određivanje pozitivnih i negativnih osobina skrbnika u djetinjstvu:

Muško
Žensko
B (+)
A (-)

U gornjem dijelu (B) navedite pozitivne osobine i za muškog i za ženskog skrbnika, odnosno, za osobe koje su se brinule o vama do vaše 15. godine. U donjem dijelu navedite negativne osobine istih tih osoba. Ne zaboravite bazirati spisak na tome kako ste ih vidjeli kao nevino dijete. Koristite jednosložne riječi, pridjeve ili kratke rečenice.

Negativne osobine će vam ukazati na uvjerenja zbog kojih se najviše trebate zamisliti.

Što ste najviše željeli od onih koji su brinuli o vama i što vam je najviše bilo potrebno od njih?

C

Riječju ili kratkom rečenicom nabrojte stvari koje su vam bile najvažnije u djetinjstvu i koje ste očekivali dobiti od onih koji su se starali o vama. Ali ovoga puta to učinite iz perspektive svog sadašnjeg života, odnosno, odrasle osobe.

Sljedeća tablica identificira frustracije koje ste pokupili u djetinjstvu i koje vam se vraćaju. Ove frustracije opisuju to kako ste zaobilazili prepreke u životu da biste dobili ono što vam je potrebno.

Vaše frustracije

Kako se obraćate svojim frustracijama?

D

Opišite frustracije iz svog djetinjstva i to kako ste izlazili na kraj s njima. Odgovorite pomoću jedne riječi ili vrlo kratke rečenice, jer ćete tako olakšati baratanje odgovorima.

Sada ispunite sljedeći obrazac riječima ili kratkim rečenicama izvučenim iz prethodnih tablica.

Izjava 1: Ponekad privlačim ljude u svoj život koji su _______________________ (završite rečenicu riječima iz tablice 9 A)

Izjava 2: Želim biti … _______________________ (završite rečenicu riječima iz tablice 9 B)

Izjava 3: … kako bih mogao imati _______________________ (završite rečenicu riječima iz tablice 10 C)

Izjava 4: Ponekad sprječavam sebe da dobijem ovo _______________________ (završite rečenicu riječima iz tablice 11 (D2).

Na primjer, možete dobiti sljedeću konstrukciju:

Ponekad privlačim ljude u svoj život koji su bijesni, nedostupni, skloni osuđivanju. Želim da budu puni ljubavi, da imaju razumijevanja kako bih mogao biti voljen, da imam prijatelja. To ponekad sprječavam povlačenjem iz svijeta, kršenjem pravila.

Ova jednostavna vježba vam može ukazati na vlastita duboka uvjerenja koja vas sprječavaju da živite život kakav želite. Kada ih identificirate, možete ih i promijeniti. Promjenom uvjerenja, zadajete nove naredbe univerzumu i stvarate novu realnost.

U knjizi “Spontano liječenje uvjerenja” Gregg Braden iznosi načine kako možemo shvatiti što je to uvjerenje, kako ono djeluje i kako ga možemo promijeniti nakon istraživanja ove oblasti od preko dvadeset godina. Promjena dubokih negativnih uvjerenja, ne samo o novcu, već i o životu, donijet će vam slobodu da živite život kakav zaslužujete, a ne kakav morate.

Izvor: lovesensa

Vaš komentar na članak: