15.12.2014 u 0:34 | Featured, Povrće, Zdravlje | Komentari

Evo što se dogodi kad jedete bijeli luk na prazan želudac!

Najčešće upotrebe ove spasonosne namirnice su za probleme probave, nedostatak energije, probleme s disanjem i probleme s nametnicima u organizmu.

bijeli_l

Već stoljećima bijeli luk (češnjak), osim u kuhinji se koristi i u medicinske svrhe. Najčešće upotrebe ove spasonosne namirnice su za probleme probave, nedostatak energije, probleme s disanjem i probleme s nametnicima u organizmu.
Osim narodne preporuke, danas i liječnici preporučuju konzumaciju češnjaka na dnevnoj bazi.

Češnjakom se liječnici bore protiv visokog krvnog tlaka, srčanih bolesti, raka debelog crijeva, prostate, pluća, želuca, dojke, ali i tegoba poput proljeva, gihta, kašlja, hemeroida… Popis je podugačak. Vjeruje se kako je češnjak najbolje konzumirati na prazan želudac. Na taj način dopuštate svojstvima češnjaka da “dočekaju” sve toksine koje ćete ubaciti s hranom, i unište ih. Češnjak je vrlo snažan antioksidans i antibiotik, prirodni, a s time i najbolji filter za vaš želudac.
Češnjak je, tvrde studije, najuspješniji kod liječenja proljeva i smirivanja želuca kod pretjeranog stresa.

Donosimo vam recepte s češnjakom koji najbolje odgovaraju liječenju pojedinih tegoba:

1. Bronhitis: Pomiješajte 40 grama nasjeckanog češnjaka s 100 mililitara 90-postotnog alkohola. stavite u posudu, staklenu, zatvorite i pustite da odstoji pet do šest dana te procijedite. Popijte žličicu dnevno i tegobe bi trebale nestati.

2. Astma: Dodajte 15, do 30 kapi ekstrakta češnjaka u čašu tople vode i pijte svakodnevno.

3. Hemeroidi ili problemi sa stolicom: Stavite kuhati vodu, dodajte u nju par režnjeva češnjaka, prokuhajte, ohladite i popijte.

Iako je češnjak iznimno zdrav, napominjemo kako nije čudnovata namirnica koja liječi sve. Kod ozbiljnih oboljenja posjetite liječnika.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: