30.09.2014 u 21:15 | Featured | Komentari

Domaći odstranjivač fleka. Čudesno sredstvo! Napravite sami.

Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, zapravo je veoma jednostavno i dostupno, na dohvat ruke. Odstranjuje fleke različitog porijekla, i može konkurisati najskupljim kupovnim sredstvima iste svrhe. Ali, što je najvažnije – bez ikakve hemije, koja često izaziva alergijske reakcije na koži djece i odraslih. Koliko često smo u potrazi za univerzalnim sredstvom za otklanjanje fleka, ne znajući da ga možemo napraviti svojim rukama, piše portal uspesnazena.com!

222

Recept je veoma jednostavan. A za pripremu domaćeg odstranjivača fleka biće potrebna samo tri sastojka: voda, soda bikarbona i vodonik peroksid (hidrogen 3%).

Domaći odstranjivač fleka. Recept.

- 1 čaša vruće (kipuće) vode
- pola čaše sode bikarbone
- pola čaše hidrogena ( 3%). Ja kupujem u apoteci flašu od pola litre, tako je jeftinije.

Sodu bikarbonu preliti sa kipučom vodom. Sačekajte da se ohladi i soda popuno rastvori i dodajte hidrogen. Sve promiješajte i sipajte u raspršivač. Vaš odstranjivač fleka je gotov!

A sada pokušajte da uklonite fleke. Dobro poprskajte i ostavite na nekoliko sati. Ako su fleke starije pokvasite vaš odjevni predmet u ovaj rastvor i ostavite ga u njemu preko noći.

Bilo mi je žao kad sam poslije pranja veša videla fleku na ovoj majici. Ne sjećam se ni od čega je nastala, ali nije se oprala. Fleka je bila friška i ja sam je poprskala ovim rastvorom. Ostavila sam da stoji pola dana. Evo rezultata. Na slici je boja majice ispala malo drugačija (ali to je ista majica), a fleka skoro nestala. Mislim da ako bi je potopila u ovaj rastvor preko noći, fleka bi skroz nestala.

Izvor: uspesnazena.com

Vaš komentar na članak: