26.07.2015 u 18:58 | Featured | Komentari

ČUVAJTE SE: Saša je dobila rak sa 23 godine i moli vas da zapamtite KAKO

Saša Farel je sa 23 godine dobila rak. Sada otkriva šta je doprinijelo da dobije ovu opaku bolest u upozorava vas da ne uradite isto. Prenosimo vam dio njene ispovijesti koju je objavio sajt “Elite Daily”.

Sasha-Farrell-1

U februaru ove godine dijagnostikovali su mi melanom koji metastazirao u četvrti stadijum. Nikada nisam ni sanjala da je to nešto sa čime ću se suočavati sa 23 godine. Evo me, skoro sam diplomirala i živim u istoj sobi u kući svojih roditelja gdje sam i odrasla. Oduvijek sam bila priilično oprezna kada je sunčanje u pitanju. Samo jednom sam bila u solarijumu. Jedan jedini mladež na mojoj glavi je sve promjenio.

Odlagala sam odlazak kod ljekara jer sam se plašila izostanka sa posla dok mi neko nije rekao da ne smijem više da odlažem.

Osjećala sam da sa mojim tijelom nešto nije u redu. Mnogi nemaju taj luksuz dok nije prekasno.

Loading...

Kada sam saznala šta mi se desilo potpuno sam presjekla kontakt sa okolinom. Nisam htjela da me žale. Fizički sam se osjećala dobro, psihički – bila sam u haosu. Bojala sam se. Ne, igala i skalpela nego rezultata. Da li ću živjeti dovoljno dugo da imam djecu? Sve je postalo magnovenje.

Operacija koja je trebalo da traje tri sata – trajala je sedam. Uklonili su svih 69 limfnih žlijezda iz moje lijeve strane vrata. U četiri se već razvio rak.

Nakon upozorenja koje sam napisala za ambulantu mog onkologa, a oni izložili javili su mi da su imali najviše poziva za pregled do tada.

Nadam se da ću ovako pomoći nekome da na vrijeme ode kod ljekara.

Jedan od 5 Amerikanaca imaće dijagnozu raka kože jednom u svom životu. Čuvajte svoju kožu, nećete dobiti drugu”, poručuje ova hrabra djevojka.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: