04.06.2016 u 4:44 | Featured, Zdravlje | Komentari

BUDITE OPREZNI: Vaše tijelo pokazuje ovih šest simptoma mjesec dana prije srčanog udara!

Činjenica je da je glavni uzrok smrti u SAD-u upravo srčani udar. Velik doprinos za ovu bolest u posljednjih nekoliko godina dali su stresan način života i hrana koju jedemo.

bol-srca

Vodeći zdrav stil života uz smanjenu razinu stresa u vašem životu može pomoći u zaštiti od zatajenja srca, ali još jedna stvar koja može biti vrlo korisno, čak i spasonosna, je da znate simptome zatajenja srca mjesec dana prije nego što će se dogoditi.

1. Umor

Kada su se arterije sužavaju srce prima puno manje krvi nego što se koristi. To čini da srce radi puno teže nego što bi inače moralo, ostavljajući vam osjećaj pretjeranog umora i pospanosti sve vrijeme.

Loading...

2. Pomanjkanje daha

Kad srce pumpa manje krvi to znači da pluća neće biti u mogućnosti da vam daju što više kisika u pluća kako bi se normalno disalo. Ako ste imali poteškoća s disanjem onda je najbolje da što prije moguće kotaktirate liječnika, to bi moglo značiti da je napad vrlo blizu.

3. Slabost

Kada vaše tijelo oslabi odjednom, to je zato što su arterije postale uska i ne dozvoljavaju cirkulaciju krvi ispravno. Vaši mišići ne dobivaju ono što im je potrebno, a to može uzrokovati iznenadni pad.

4. Vrtoglavica i hladan znoj

Siromašna cirkulacija također uzrokuje protok krvi u mozak da bude ograničen. To je vrlo opasno po život. Pojavit će se vrtoglavica i ljepljivost. Vi ne bi trebali zanemariti to.

5. Pritisak u prsima

Ako imate početne simptome srčanog udara šanse su da ćete iskusiti nelagodu u prsima, bilo manja bol ili jači pritisak. Ovo će se stalno povećavati do napada.

6. Gripa ili simptomi prehlade

Ako se osjećate kao da imate simptome gripe niotkuda to moglo biti to, napad će se dogoditi u bliskoj budućnosti. Mnogi ljudi osjećaju da su razvili prehladu samo nekoliko dana prije srčanog napada.

Ako vi ili netko koga poznajete doživljava ove simptome, molimo posjetite liječnika što je prije moguće. Najbolji način da se spriječi infarkt jest primjećujući simptome rano.

Izvor: hayat.ba

Vaš komentar na članak: