28.05.2015 u 22:53 | Featured, Kako smršati, Zdravlje | Komentari

4 načina na koja vam voda pomaže da smršate

Veliki broj žena i dalje ne razumije kako nešto tako jednostavno, kao što je voda, pomaže da se održi zdravlje i eliminišu neželjeni kilogrami. Bolje pitanje bi bilo “kako ne pomaže”? Postoji više razloga zašto svakodnevno trebamo piti dosta vode, a vjerovali ili ne, mršavljenje je samo jedan od njih. Pogledajte četiri načina na koje vam voda pomaže da se riješite suvišnih kilograma.

PHOTO: flickr

PHOTO: flickr

Drži vas duže sitima

Prije svakog obroka popijte čašu vode. Osjećaćete se sitije, ali ne toliko da uopšte nećete moći jesti već ćete eliminisati šanse za prejedanjem. Pored toga, ako želite da smanjite unos kalorija, čaša vode prije obroka vam može pomoći u tome. Takođe, ona pomaže i da olakšate “zabune” u organizmu. Naime, ponekad mislite da ste gladni, ali činjenica je da ste zapravo žedni.

Ubrzava metabolizam

Ako ne pijete dovoljne količine vode vaš metabolizam se usporava što proces mršavljenja čini praktično nemogućim. Ako pijete više vode, organizam je u stanju da sagori više kalorija bez osjećaja umora. Zdravstveni stručnjaci preporučuju čašu vode odmah ujutro, jer na taj način pokrećete i um i metabolizam.

Obezbjeđuje hidrataciju

Voda obezbjeđuje hidrataciju te je i to jedan od razloga zbog kojih je dobra za vaš metabolizam. Dehidracija može imati veoma nepovoljne efekte te može izazvati nepravilno funkcionisanje organizma. Upravo zbog toga je potrebno da unosite dovoljne količine vode. Pored toga, voda je odgovorna i za izgled vaše kose i kože.

Eliminiše toksine

Još jedna prednost vode jeste što vam pomaže da se riješite toksina iz organizma. Oni se pojavljuju prirodno, a naročito kada je u pitanju sagorijevanje kalorija. Kada vježbate ili na neki drugi način vodite računa o svom tijelu, toksini dolaze do “izražaja”; kako biste ih eliminisali, potrebno je da pijete vodu i da ih izbacite iz organizma.

Izvor: minimagazin

Vaš komentar na članak: