21.02.2017 u 14:48 | Featured, Recepti, Zdravlje | Komentari

4 krajnje iskrene priče ljudi koji su pobijedili rak: Ovo su njihovi recepti!

Doktori su rekli da promjena ishrane neće naškoditi, ali neće ni pomoći, ali čudo se ipak dešava

PHOTO:Tim Samoff/Flickr

PHOTO:Tim Samoff/Flickr

Koliko god dijagnoza može biti zastrašujuća, česte su priče o pojedincima koji su uzeli zdravlje u svoje ruke i pobijedili bolest prirodnim metodama. Bilo da je u pitanju vegetarijanska ishrana ili makrobiotika, ovo su priče o ljudima koji su pobedili rak i nastavili da vode zdrave živote.

Hrana kao lijek

Sigurno ste nekad već čuli da je neko odbio da se liječi konvencionalnom terapijom protiv raka i da je pribjegao prirodnom rješenju. Iako svaka metoda ima drugačiji pristup, sve one imaju jedan zajednički element, tj. dijetu za pročišćavanje. Za neke su ključni prirodni sokovi, dok drugima odgovaraju povrće i žitarice. U svakom slučaju, sigurno je da je zdrava ishrana moćan lijek.

Kris je dijagnostikovan sa rakom debelog crijeva kada je bio blizu tridesete godine.

Nakon što mu je dio debelog crijeva uklonjen hirurškim putem, zajedno sa tumorom veličine loptice za golf, doktor mu je rekao da ne postoji ništa što bi mu osiguralo da ostane zdrav, te da može da očekuje da će živjeti u najboljem slučaju još 5 godina. Kada je Kris odbio hemoterapiju, njegov ljekar mu je rekao da je „lud“.

Nakon mnogo istraživanja i molitve, Kris je odlučio da isproba konvencionalne tretmane u alternativnoj medicini, konkretno vegetarijansku ishranu. Zahvaljujući tome, Kris živi bez raka više od 8 godina.

Loading...

Samo par nedelja života

Dženet je imala 45 godina kada je otkrila da boluje od raka pluća u 4. stadijumu. Dženet je odabrala hemoterapiju, ali je zbog ozbiljnih sporednih efekata prestala sa liječenjem već poslije prve doze. Nju je njen ljekar savjetovao da isproba makrobiotičku ishranu. Za kratko vreme, Dženetini rezultati su se počeli popravljati. Njeni su tumori postepeno u potpunosti nestali. Šest godina kasnije, ona je još uvijek živa, nema rak i vodi makrobiotički način života.

„Promena ishrane neće naškoditi, ali neće ni pomoći“

Džojs je dijagnostikovana sa Nehodžkinovim limfomom. Ona je posjedovala tumor veličine ragbi lopte od 2,5 kilograma na lijevoj strani tijela. Ljekari su joj rekli da će živjeti još najviše tri godine i da hemoterapija neće izliječiti rak.

Džojs se odlučila za Gersonovu dijetu. Ubrzo nakon toga, iako su joj ljekari rekli da joj promjena ishrane neće pomoći, rekli su joj da nastavi da radi šta god da radi. Džojs je izliječila rak i sada živi energetičan i zdrav život sa svojom porodicom.

Preokret

Elenini ljekari su joj preporučili hemoterapiju kada je dijagnostikovana sa rakom debelog crijeva u 3. stadijumu. Taman što je trebalo da počne sa tretmanom, njena majka je pozvala Šarlotu Gerson, koja ju je ubijedila da pokuša sa alternativnim terapijama.

Elena je poslušala savjet i usvojila novu organsku vegetarijansku ishranu. Pet godina kasnije, Elena više nema rak i posjeduje više energije nego ikada ranije.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: