21.06.2020 u 12:29 | Biljke, Kućni savjeti | Komentari

ODLIČNA ZAMJENA ZA TOKSIČNE HEMIKALIJE: Isprskajte baštu sa malo sirćeta, efekat je čudesan, a štedi brdo novca!

Osim što je nezamjenjiv začin u kuhinji i izvrsno sredstvo za čišćenje, da li se znali da sirće može odlično da vam posluži i u bašti?

basta-korist-v

Stigao je taj period godine kada posebnu pažnju moramo posvetiti našim vrtovima, kako bismo u njima mogli da uživamo u ostatku godine. Mnogi od vas su vjerovatno već pripremili svoje bašte na jesen i zaštitili ih slojevima komposta od zimskih temperatura, ali znajte da njima nikada ne škodi malo dodatne njege.

Sirće volimo u salati, a neki ga stavljaju i u čorbu. Ipak, sirće se može koristiti i za nekoliko drugih stvari u čemu je dokazano najbolji.

Na prvom mjestu je čišćenje kamenca sa slavine i drugih površina u kupatilu ili kuhinji, odličan je za uklanjanje neprijatnih mirisa, a mnoge žene ga koriste i kao prirodni kozmetički proizvod za pranje kose.

Loading...

Na ovu opsežnu listu dobrobiti sirćeta, sada dodajemo još jednu stavku. Sirće možemo koristiti za uklanjanje korova i odbijanje brojnih vrsta štetočina iz naše bašte.

Sigurno ste se susreli sa tvrdoglavim korovima koji jednostavno ne odustaju i ne odolevaju pored svog vašeg truda da ga se otarasite, bilo da imate baštu u dvorištu ili biljke u žardinjeri.

Prije nego što posegnete za hemijskim preparatima za suzbijanje ove napasti, kupite sebi jednu flašu sirćeta.

Sirćetna kiselina je idealna za sprečavanje rasta korova od samog starta, bez ikakvog zagađivanja zemlje, remećenja njenog kvaliteta ili mogućnosti za uništenje drugih biljaka koje u stvari želite da gajite.

Sve što je potrebno je da napravite mješavinu vode i sirćeta u razmjeri jedan prema jedan i sipate je u zemlju. Tako ćete takođe sprečiti i mrave i druge bube da prave karambol po vašoj divnoj bašti.

Izvor: mojenterijer

Vaš komentar na članak: