18.12.2016 u 10:00 | Recepti, Zdravlje | Komentari

3 domaća recepta od hrena koji PROVJERENO liječe upalu sinusa

Hren je najpoznatiji prirodni lijek protiv upale sinusa. U našem narodu postoji mnogo različitih priča o tome kako se hren priprema za ovu vrstu liječenja, a mi vam predstavljamo tri recepta koja su koristile i naše bake.

upala-sinusa

OBLOG PROTIV UPALE SINUSA

U flašu od pola litra stavite narendani hren, pa do vrha napunite vinskim sirćetom, zatvorite i na držite na toplom 10 dana uz češće mućkanje. Koristite tako što ćete na svakih sat preko otvorenog grlića flaše udisati pet minuta. Uveče tečnost sipajte na tkaninu i držite na čelu i potiljku, u toku noći. Lezite bez jastuka. Terapija traje pet dana.

SIRUP PROTIV UPALE SINUSA

Na mašini za meso sitno sameljite 50 g hrena, 20 g korijena đumbira i 20 g cikorije, pa tome dodajte kašičicu cimeta. Dobijenu mješavinu sipajte u staklenu teglu i dobro zatvorite, pa uz povremeno mućkanje deset dana držite kraj izvora toplote. Svako jutro, pola sata prije jela, uzimajte po jednu kafenu kašičicu ove smjese.

LJEKOVITA PARA

U šerpu stavite vodu da proključa a zatim ubacite hren i pokušajte da udišete paru koliko god možete puta. Rezultati će odmah biti vidljivi.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: