19.09.2015 u 13:08 | Zdravlje | Komentari

10 znakova koji nas upozoravaju da je vrijeme da očistimo organizam od toksina

Živimo u okruženju u kome ne možemo izbjeći toksine. Zrak, hrana, voda postali su izvori brojnih štetnih tvari. Hemikalije u našoj hrani, hormoni u injekcijama i zagađenja u vazduhu i vodi, su otrovi koji utiču na naš organizam na različite načine. Štetna jedinjenja dolaze do nas preko pušenja, različitih proizvoda koji se koriste u domu, uključujući kozmetiku i sredstava za čišćenje. Čak i osjećaj nezadovoljstva i stres mogu dovesti do stvaranja kompleksnih spojeva u tijelu koji bi mogli uzrokovati štetu.

organizam
 
Dakle, nikad ne možete biti sigurni da li postoji preopterećenje toksinima i kada ce vaše tjelesne funkcije mogu izaći iz ravnoteže. Ako ne obraćaju pažnju na akumulaciju ovih supstanci u vašem tijelu, one vam mogu naškoditi na više načina. Jedini način da se to spriječi je da očistite svoj organizam od ovih opasnih tvari.

Postoje određeni znakova upozorenja koji ukazuju na to da naše tijelo treba detoksikaciju, što prije to bolje.

Stalan umor

Stalan umor može biti znak da postoji višak nataloženih toksina u vašem tijelu. Ovo je obično znak da su se toksini nakupili u vašem probavnom traktu.

Pregrijavanje tijela

Loading...

Ako je jetra primorana da prekomjerno radi, to će dovesti do pregrijavanja tijela. Ovo prirodno vodi do povećanog znojenja, što dodatno uzrokuje oslobađanje viška toksina iz kože.

Glavobolje

Nervni sistem biva pogođen na mnogo načina, ako se toksini akumuliraju u organizmu. Nervno tkivo je preosjetljivo na različite faktore i dolazi do pojave stalnih glavobolja.

Višak masnih naslaga

Višak toksina u organizmu može uticati na šećer u krvi i nivo holesterola, što bi moglo dodatno povećati zavisnost od inzulina, što će povećati stvaranje masnih naslaga u području trbuha.

Redovna nazalna kongestija

Konstantna nazalna kongestija može biti uzrokovana toksinima u zraku.

Nadutost

Nadutost također može biti rezultat prisutnosti toksina u tijelu.

Nesanica

Nesanice i drugih poremećaji spavanja često se javljaju kada postoji višak nakupljenih toksina u tijela.

Problemi sa kožom

Svrbež kože je također znak. Osim toga, ako uočite neočekivano izbijanje akni ili crvenila, to bi mogao biti znak da su se toksini nakupili ne samo u vašem tijelu, nego i na koži.

Žuto-bijel jezik

Zbog viška toksina u krvi, vaš jezik može dobiti žuto-bijeli premaz, koji se formira kao rezultat borbe protiv mikroba.

Žučni mjehur

Toksične naslage u žuči mogu dovesti do stvaranja kamenja u žuči.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: