14.02.2017 u 11:17 | Featured, Zdravlje | Komentara:

Napišite SVOJE IME i istog trenutka ćete otkriti da li patite od ovih OPASNIH bolesti

Svaka osoba na ovom svijetu ima jedinstven otisak prsta i jedinstven rukopis, a iz vlastitog potpisa možete da pročitate kakvo vam je zdravlje! Evo o čemu je riječ

Potpisivanje-620x350

Možda ste čuli za grafologiju, studiju rukopisa koja može da otkrije osobine ličnosti. I zaista ne postoje dvije osobe koje isto pišu. I ne postoje dvije osobe istog zdravlja, ali postoje neke zakonitosti u rukopisu ljudi koji pate od istih bolesti.

Neke analize načina na koji čovjek ispisuje slova otišle su dalje, pa se vjeruje da bi rukopis mogao biti rani pokazatelj potencijalnih zdravstvenih tegoba, poput hipertenzije ili Alchajmerove bolesti, piše Daily Mail.

Iako kritičari ovo podvode pod pseudonauku, nije zgoreg da provjerite ima li indicija da i vama prijeti opasnost od visokog krvnog pririska, Alchajmera, šizofrenije ili Parkinsonove bolesti, ali može da pokaže i da li imate suficit energije ili vam fali energije.

Loading...

Visok krvni pritisak

Ukoliko pišete različitim pritiskom olovke to bi mogao biti jedan od pokazatelja da imate viskok krvni pritisak ili hipertenziju, a posebno ukoliko slova u vašem potpisu idu od veoma svjetlih do veoma tamnih.

Alchajmerova bolest

Pogoršanje rukopisa usljed pogoršanja mentalnih sposobnosti. Jedan od mnogih faktora uključuje rukopis koji se mijenja u nepravilan ili izmjenjena slova spojena podrhtavanjem u pisanju. Pisanje će se takođe usporiti.

Šizofrenija

Kada kosina slova učestalo varira u okviru rečenice ili u istoj reči, to je jedan od dokaza da osoba nije u kontinuiranom kontaktu s realnošću.

Parkinsonova bolest

Jaedan od pokazatelja Parkinsonove bolesti jeste veoma sitan i zbijen rukopis – tzv. mikrografija. Ponekad rukopis može biti toliko sitan da čak ni njegov pisac ne može da ga pročita.

Višak ili manjak energije

Ukoliko pišete jakim pritiskom na olovku – pa vam je potpis ispisan jakim slovima ili čak probušte list papira, onda to ukazuje da ste veoma energična osoba.

Ako dok pišete jedva dodirujete papir i vaš potis je svjetao i bledunjav, onda vam ili nedostaje energije ili ste umorni.

Izvor: telegraf/dailymail

Vaš komentar na članak: