12.05.2017 u 13:16 | Featured, Zdravlje | Komentari

Pritisnite ove tačke na svom stopalu i desiće se nešto ZAPANJUJUĆE

Ljudi često nemaju kome da se obrate za razne tegobe koje imaju. Zato vam donosimo efikasan način da pomognete sami sebi, a pritom, ne košta ništa

Refleksologija2-620x350

Na šakama i stopalima postoje zone čijom masažom možemo postići nevjerovatne rezultate u otklanjanju bolova i tegoba u tijelu. One odgovaraju određenim dijelovima tijela i nazivaju se – refleksne zone.

Odatle i ime refleksologija. To je metoda čiji koreni sežu u drevnu Kinu, ali je popularizovana u Americi početkom XX vijeka.

Eksperti refleksologije tvrde da na tijelu postoje energetske zone koje odgovaraju određenim zonama na stopalima. Masažom tih zona stimuliše se energetska zona određenog organa ili dijela tijela, a rezultat je bolje funkcionisanje tog organa ili nestanak bola u tom dijelu tijela.

Tako se na vrhu palca na nozi nalazi zona mozga, a odmah ispod, kao što se vidi na slici, nalaze se sinusi. U centru stopala, bliže peti, nalaze se bubrezi, a pluća i grudi se nalaze u gornjem dijelu, odmah ispod prstiju.

Refleksologija

Pogledajte video u kom se lijepo vidi kako treba masirati refleksne zone. Možete koristiti bilo koji predmet koji ima slične dimenzije kao štapić na snimku, na primer, dršku od varjače.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: