29.09.2018 u 8:41 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentari

Kako se liječi uvećanje prostate? TRI brza i prirodna rješenja

Ovaj poremećaj toliko je učestao da se doživljava kao “normalna pojava”. Međutim, budući da može izazvati ozbiljne komplikacije, pridržavajte se savjeta stručnjaka. Dobroćudno uvećanje prostate je problem s kojim će se najmanje polovica muškaraca susresti makar jednom u životu i to najčešće kad uđu u šesto desetljeće života.

povecana-prostata

Tegobe kao što su otežano i učestalo mokrenje, isprekidan mlaz, nepotpuno pražnjenje mjehura posljedica su pritiska na mokraćnu cijev. Ono što naročito iritira jest učestalo noćno mokrenje. Zbog predugog zadržavanja mokraće u mjehuru, učestalije su urinarne infekcije, prvo mjehura, a kasnije i bubrega. Iz istih razloga češće je stvaranje kamenja u bubregu i mjehuru. Ako je prostata izuzetno uvećana, povećan pritisak zadržane mokraće može zaustaviti rad bubrega ili ih ozbiljno oštetiti i time izazvati trovanje organizma jer dolazi do taloženja toksina.

UTJEČE I NA POTENCIJU

Iako erektilna funkcija nije pod direktnim utjecajem prostate, tako da, teoretski, poremećaji u funkciji prostate ne bi trebali utjecati na seksualnu funkciju, većina muškaraca koja ima problema s prostatom ima i manjih ili većih problema sa svojom seksualnom funkcijom.

Loading...

Iako tome doprinosi i psihološki faktor, zaista se ne mogu zanemariti i drugi mogući mehanizmi učinka prostate i njenih oboljenja.

Pored toga, pojedine metode liječenja bolesti prostate mogu dovesti do pojave privremene ili trajne impotencije. Hoće li tijekom liječenja prostate doći do impotencije ili ne, u velikoj mjeri ovisi o metodi liječenja i o fazi u kojoj se bolest nalazi.

Prvi čaj koji pomaže u slučaju uvećanja prostate pripravlja se na sljedeći način:

Pomiješati jednake dijelove male mlječike, lista koprive, ivanjskog cvijeća, crnog sljeza i plodova borovnice, pa žlicu čajne mješavine preliti s pola litre vruće vode. Poklopiti, ostaviti da se hladi 20 minuta, procijediti i napitak piti tijekom dana, na prazan želudac.

Može se koristiti i blagi čaj od listova lijeske, koji se pije tijekom dana, u malim gutljajima.

Treća opcija, pomiješati žlicu bundevinog ulja i limunskog soka, kao i sok od jednog korjena celera, pa to popiti prije odlska u krevet.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: