01.04.2017 u 15:55 | Featured, Kućni savjeti | Komentari

Ona nikad ne baca stare tegle: Ne bi vam palo na pamet kako ih koristi! (VIDEO)

Tegle raznih veličina možete da kupite, ali nije loša idela da reciklirate stare u kojima je bila zimnica

Foto: Printscreen Youtube / Niomi Smart

Foto: Printscreen Youtube / Niomi Smart

Radi se o organizovanju namirnica pomoću tegli koje bi možda završile u smeću. Sve što vam u kuhinji stoji po raznim kesama – od začina do brašna, testenine itd. vrlo jednostavno možete da smjestite u tegle. Na taj način sve će vam biti pregledno, uredno i skratiće vam vreme traženja i spremanja tokom kuvanja.

Veličine tegli birajte po onome što u njima planirate da držite. Na primjer, male su savršene za začine dok vam za brašno ili šećer trebaju veće.

Dobro ih operite, skinite nalepnice, osušite pa rasporedite namirnice u njih. Da biste znali šta je u kojoj često vam ne trebaju nalepnice jer se radi o staklu kroz koje se vidi šta je unutra. Ipak, kod, na primjer brašna nije loše napisati o kakvom se radi, da li je oštro ili glatko.

Kada je brašno u pitanju, savjetujemo vam da izbušite poklopac na nekoliko mjesta kako bi malo vazduha ulazilo unutra.

Ako vam se poklopci na starim teglama ne sviđaju, kupite nove, ima ih u zanimljivim, šarenim printovima. Takođe, ako želite da tegle ili poklopci budu posebni – dekorišite ih. To možete da uradite bojom ili ljepljenjem zanimljivih materijala poput tkanine, kanapa, kamenčića, komadića salveta…

Ovdje je nekoliko ideja kako to da uradite:

Izvor: stil

Vaš komentar na članak: