06.11.2015 u 23:53 | Featured, Zdravlje | Komentari

6 zdravstvenih razloga da NOSITE i volite zlato

Zlato je najskuplji metal kojeg obožavaju ljudi diljem svijeta. U starim kulturama ono se smatralo za božanski dar. Nekada se i vrijednost novca mjerila zlatom. Ne treba ni spominjati da se od njega pravi najdragocjeniji nakit. Međutim, jeste li znali da ono ima i zdravstvene koristi? Evo i koje.

zlatni-nakit-pixabay

1. Zlato ima antibakterijska svojstva.
2. Ono ima i protuupalna djelovanja: bori se protiv UV oštećenja te izbijeljuje staračke pjege i mrlje nastale uslijed sunčevog zračenja.
3. Usporava trošenje kolagena i elastina uslijed čega koža dulje izgleda mladoliko.
4. Zlato stimulira rast stanica na baznoj razini. Rezultat: zategnuta koža, a pojava bora i linija se smanjuje.
5. Zlato pomaže da se molekule kisika transportiraju izravno u kožu uslijed čega se koža revitalizira i izgleda mladoliko. Zapravo, čisto zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje uslijed svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima.
6. Zlato stimulira limfnu drenažu i cirkulaciju krvi. Nekoliko popularnih spa tretmana temelji se na ovim zdravstvenim koristima zlata.

Ljubitelji zlata…

Vjeruje se da je Kleopatra spavala sa zlatnom maskom. Eto, to je možda još jedna tajna zbog koje je ova popularna kraljica imala besprijekornu kožu.

U starom Rimu, melemi od zlata su upotrebljivani za liječenje raznih kožnih oboljenja.

Loading...

Kraljica drevne kineske dinastije Qin, svakodnevno je koristila zlatni valjak za masažu lica.

Zlato u liječenju

U stara vremena, trudnice su nosile zlatni lanac oko trbuha, radi pozitivnog utjecaja na srce fetusa i tjelesne tekućine majke.

Dulje vrijeme, zlato je bilo komponenta lijekova koji su korišteni za liječenje raumatoidnog artritisa. Vjerovalo se da ono smanjuje otok i ublažava bol oboljenja zglobova.

Napravite zlatnu vodu: Za zdravlje i ljepotu

Slijedi recept za pripremanje i korištenje zlatne vode, objavljen u knjizi ruske liječnice Julije Doronjine – “Šungit-kamen spasilac“.

Zlatna voda je voda obogaćena ionima zlata (slično kao i srebrna voda), voda koja tonizira i jača naš organizam. Vrlo lako se priprema. Zlatnu vodu možete piti, praviti s njom obloge ili je koristiti za masažu.

Zdravlje i zlatna voda

Zlatna voda se koristi za prevenciju i liječenje raznih bolesti, kao što su :Bolesti srca, bolesti organa za disanje, bolesti organa za probavu, bolovi u mišićima, nedostatak željeza, epilepsija, neplodnost, slabost jetre, grčevi,histerija,… Snaži imunitet, blagotvorno djeluje na živčani sustav, ujednačava puls, poboljšava pamćenje i jača mentalnu aktivnost.

Ljepota i zlatna voda

Zlatna voda se uspješno koristi i u kozmetici. Ona potiče cirkulaciju i jača kapilare, pojačava mišićni tonus. Zlatna voda je pogodna za sve tipove kože. Zahvaljujući umivanju zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suha koža postaje meka i hidratizirana. Ispiranjem kose zlatnom vodom jačamo korijen kose i revitaliziramo kožu glave.

Pripremanje zlatne vode

Uzmite zlatni novac, dukate ili nakit od žutog zlata. Nakit mora isključivo biti od žutog zlata, bez ukrasnog kamenja. Poželjno je da težina nakita ne bude manja od 3 grama. Bilo bi dobro imati preciznu vagu (npr može se naći nova na Njuškalu za oko 50 -100 kn).

Nakit prvo dobro operite pod mlazom vode iz slavine pa ga stavite u neoštećeni emajlirani lončić. Prelijte 3 grama zlata sa dvije čaše vode (po mogućnosti filtrirane). Kuhajte zlato i vodu na slaboj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu koristite kao lijek (oralno, oblog, masaža).

Uzimanje zlatne vode

Pijte po jednu čajnu žličicu zlatne vode – 3 puta dnevno. Ljekovita zlatna voda se (zbog vrlo snažnog djelovanja) pije u malim količinama i kratkotrajno. Između tretmana pravite veće pauze. Ne smijete je piti ako ste alergični na zlatni nakit, a ne preporučuje se za trudnice i dojilje.

Uživajte u dobrobitima zlatne vode!

Izvor: minimagazin

Vaš komentar na članak: