20.05.2015 u 9:46 | Zdravlje | Komentari

PAZITE ŠTO KUPUJETE: Olovo, urin i cijanid pronađeni u OVIM proizvodima!

Jeftini proizvod mogli biste platiti cijenom života.

Jeste li ikad doživjeli alergijske reakcije na kozmetičke proizvode koje ste nabavili jeftinije preko interneta ili kod uličnih prodavaca? Ti proizvodi proizvedeni su u nehigijenskim uvjetima i sadrže brojne štetne kemikalije.

Londonska je policija započela veliku edukativnu kampanju kojom želi upozoriti građane na opasnosti koje vrebaju kupovinom kozmetičkih proizvoda sumnjivoga porijekla.

kozmetika-pixabay

Naime, laboratorijskim testiranjem kopija poznatih kozmetičkih proizvoda, parfema i krema za zaštitu od sunca, otkrivene su brojne otrovne kemikalije, uključujući arsen, cijanid i urin. Također se pokazalo da kreme za zaštitu od sunca uopće ne štite od štetnih UV zraka.

Kako su kopije često proizvedene u nehigijenskim pogonima, u njima su pronađene visoke razine olova i žive.

U posljednjih 18 mjeseci odjel za borbu protiv krađe intelektualnog vlasništva londonske policije, ugasilo je više od 5.500 web stranica koje su prodavale lažnu luksuznu robu.

Njihova je poruka: ukoliko vam se ponuđeni proizvod učini kao nešto što je predobro da bi bilo istinito, onda je vjerojatno i tako. Stoga, oprezno s naručivanjem kozmetike jer biste jeftini prozivod mogli platiti cijenom života.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: