02.01.2021 u 21:42 | Recepti, Zdravlje | Komentari

NEMOJTE BACATI NOVAC: Evo kako da sami bezbijedno uklonite kurije oči sa stopala!

Kurje oko na nogama može izazvati velike neprijatnosti dok hodate. Kurje oči na nogama su baš kao i žuljevi, zgusnut i čvrst dio kože. Uzroci kurjeg oka na nogama su takođe slični onima kod žuljeva, previše pritiska i trenja kroz koje vam stopala prolaze iz raznih razloga, bolesti tijesnih cipela, hodanje bosi ili nošenje visokih štikli itd.

kurije-oko 2

Jedina razlika između kurjeg oka ili žulja je oblik koji formiraju na nogama, a ponekad i na rukama. Kurje oko ima definisan oblik dok se žulj može razviti u bilo kom obliku i bez definisanja ivice. U stvari, kurje oko je vrsta žulja, valjkasti žulj koji se razvija uglavnom između prstiju. Žuljevi obično nisu bolni, ali kurje oči mogu biti veoma bolne, jer unutar njih postoji unutrašnja tačkasta formacija koja vam daje osećaj bockanja kada hodate ili kada se izvrši pritisak na kurje oko.

Kako se otarasiti kurjeg oka na stopalu

Oslobađanje od kurjeg oka nije tako teško. Postoji mnogo proizvoda koji pomažu i dostupni su na tržištu. To uključuje popularne flastere, poznate i kao flasteri za kurje oči. Većina ovih flastera sadrže neke hemijske dodatke ili lijekove, kao što je sirćetna kiselina. Kada zalepimo ovaj flaster na kurje oko, gel supstanca u njemu prodire u kožu, i uklanja kurje oči na prstima ili bilo gdje drugde na nogama. Na flasteru postoji prsten koji bi trebalo da otklanja bolne neprijatnosti prilikom hodanja.

Koriščenje flastera za otklanjanje kurjeg oka izgleda kao efikasno sredstvo. Međutim, ako ste dijabetičar ili imate probleme vezane za cirkulaciju krvi, čak i ako imate krhku kožu, upotreba takvih flastera možda nije prava odluka za vas. U takvim okolnostima, potrebno je da se brinete o stopalima na drugačije načine. U nekim slučajevima, flasteri sigurno nisu bezbedni za vašu upotrebu. Sirćetna kiselina koja se koristi u flasterima ili jastučićima razbija debelo tkivo i to je u redu, ali takođe dovodi do opekotina koje mogu izazvati infekciju.

Dakle, kako da bezbijedno uklonite kurje oči sa stopala? Rješenje leži u prirodnim lijekovima za kurje oko na prstima, kao i bilo gdje drugdje na nogama.

Loading...

Kućna medicina za otklanjanje kurjeg oka

Otklanjanje kurjeg oka korišćenjem kućne medicine ne samo da je dobro za one koji pate od dijabetesa, bolesti krvotoka i krhke kože, već i za sve ostale, jer prirodni sastojci su najsigurnija sredstva za intervencije na vašoj koži. Oni uglavnom ne dovode do bilo kakvih nuspojava. Evo nekih prirodnih preparata za uklanjanje kurjeg oka na prstima.

Potapanje i ribanje stopala za otklanjanje kurjeg oka

Ovo je najlakši i najefikasniji način da se otarasite kurjeg oka na nogama. Potrebno je da potopite stopala u toplu vodu neko vrijeme, tako da gruba mrtva koža noge dobro omekša. Zatim je potrebno da otklonimo te mrtve ćelije kože uz pomoć ribanja. Za ovo možete koristiti kamen plovućac. Na kraju je potrebno da hidrirate kožu i zaštitite svoje prste na način koji smanjuje pritisak na kurje oko.

Evo koraka koje tačno treba da pratite i šta da koristite :

-8-10 šoljica tople vode ili dovoljno da potopite stopala
-So (nije opavezno) 1-2 kašičice
-Lavor za stopala
-Kamen za pete
-Peškir
-Ulje ili hidratantna krema
-Čarape

Uradite sljedeće:

Napunite lavor toplom vodom. Ako koristite soli, dodajte ih u vodu. Soli ubrzavaju proces mekšanja kože. Držite stopala u vodi oko 20-30 minuta. Ako je vaše kurje oko na vrhu vaših prstiju, proverite da li je nivo vode takav da potonu cijela stopala, tako da kurje oko bude uronjeno u nju. Poslije datog vremena, izvadite noge iz lavora i nježno trljajte kamenom preko mjesta gdje se kurje oko nalazi. Nemojte previše grubo trljati jer to može dovesti do komplikacija.

Nakon toga isperite stopala ponovo i osušite ih. Nanesite kremu za stopala tako da je bude više na području gde imate kurje oko. Takođe, možete koristiti malo ulja umjesto kreme. Prije nego što odete na spavanje navucite čarapu preko stopala. Ovo rješenje je najefikasnije kada ga primjenjujete noću prije spavanja. Tako ćete biti sigurni da neće biti pritiska na mjesto gdje vam se kurje oko nalazi, ali i hidriranje će biti efikasnije.

Ako, ipak, radite to u toku dana, ne zaboravite da stavite zavoj, poželjno je da to bude zavoj za stopala. Ako kurje oko nije na prstu, na jagodici ili peti noge, možete koristiti tampon zavoj preko kurjeg oka prije nošenja čarape. Ovo će obezbijediti da nema pritiska na bolno mjesto na nogama. Rupa u zavoju sprečava svaki pritisak na bolno mjesto dok hodate. Ponavljajte cio proces svakodnevno dok ne uklonite kurje oko na prstima ili nogama.

Ricinusovo ulje za kurje oči na nogama

Ricinusovo ulje drastično smanjuje otok i takođe hidrira suhu kožu. Iz tog razloga je možda ovo ulje jedno od veoma efikasnih lihekova ne samo za kurje oči nego i za druge kožne izrasline poput bradavica. Ricinusovo ulje ima određenu komponentu za koju se tvrdilo da potpuno uklanja bradavice rastvaranjem. Kada su u pitanju prirodni lijekovi za kurje oči, Ricinusovo ulje vlaži suhu, debelu i grubu kožu i tako čini da kurje oko smekša. Uvijek možete primeniti ricinusovo ulje poslije potapanja nogu u vodu i trljanja sa kamenom za pete kao što je objašnjeno u prethodnom receptu. Da bi ricinusovo ulje bilo efikasnije u uklanjanju kurjeg oka na nogama, možete koristiti sledeći recept.

Potrebno je:

-Ricinus
-Nemedicinski tampon za kurje oko
-Ljepljiva traka

Uradite sljedeće:

Nemedicinski tamponi su sigurniji od ostalih jer ne sadrže nikakve hemijske sastojke. Oni su samo tu da daju sigurnu potporu oko kurjeg oka, tako da, kada se previja, nema pritiska na bolna mjesta na prstima i nogama. Ovi tamponi unutar sebe imaju rupu koja može da se postavi preko kurjeg oka. Prije nego što odete u krevet, operite i očistite noge pravilno.

To se radi bolje ako potopite stopala neko vrijeme i osušite ih peškirom. Sada postavite nemedicinski tampon preko kurjeg oka. Nanesite tanak sloj ricinusovog ulja na kurje oko. Možete koristiti štapiće sa vatom ili loptice od vate da bi ste naneli ulje na kurje oko unutar rupe na tamponu. Tampon pokrijte sa komadom lepljive trake i ostavite preko noći. Možete to uraditi i u toku dana, ali takvi lijekovi obično prave čuda noću kada vam kurje oko ne smeta uopšte.

Ponavljajte ovo svakodnevno dok ne uklonite vaše kurje oči na prstima ili stopalima.

Izvor: webtribune

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: