12.08.2016 u 6:57 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Kako sam izliječio proširene vene za 2 dana: Besplatan i provjeren lijek!

Od ovog stanja boluje oko 15 odsto ljudske populacije, a čak četiri puta više oboljevaju žene. U moru raznoraznih alternativnih načina liječenja pojedinih bolesti, još uvijek su najefikasnija prirodna rješenja. Jedno takvo probao je i čitalac portala Narodnamedicina.info, nakon niza godina u kojima nisu pomagale nikakve terapije niti farmaceutski proizvodi.

Proširene vene

Proširene vene

Proširene vene danas predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema, bolesti, ali i estetskih nedostataka koji pogađa izuzetno veliki broj ljudi. Osim toga, proširene vene na nogama mogu da uzrokuju i ozbiljne zdravstvene posljedice – otok, bol, upalu i svrab, kao i promjenu boje kože od ružičasto crvene do tamno braon.

Na zahvaćenom dijelu noge često se otvaraju rane koje sporo ili nikako ne zarastaju, a posljedice za lokalno tkivo su dramatične. Budući da je za sve te promjene najodgovornija slabo pokretna, statična krv, njeno kontrolisano odstranjivanje za pacijenta predstavlja najbolje terapijsko rješenje.

Ali, iz iskustva pacijenata dobro je poznato da nijedno od ovih rješenja nije trajno, a nije ni jeftino u privatnim specijalizovanim klinikama, pa se problem nakon nekoliko godina ponovo pojavi. I onda se cio postupak ponavlja, što iziskuje i nove troškove.

Do proširenih vena dolazi kada zalisci u venama, koji sprečavaju povratni tok krvi, ne rade kako treba. Krv zaostaje na pojedinim mestima, tako da se vene i obližnji kapilari šire i otiču propuštajući krv u okolno tkivo.

Loading...

Proširene vene javljaju se obično na nogama gdje su vene blizu površine, a prepoznatljive su po plavičastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima koji mogu da narastu do veličine oraha.

Od proširenih vena boluje oko 15 odsto ljudske populacije, a čak četiri puta više oboljevaju žene. Uzroci su različiti, a kao prevenciju preporučuje se barem pola sata dnevno umjerene fizičke aktivnosti (šetnja, vežba, bicikl). Trebalo bi da nosite kompresivne čarape i uzimate ljekovito bilje u obliku gelova, krema ili čajeva od divljeg kestena, divlje ljubičice, borovnice, kupine, sjemena crnog grožđa i slično.

Međutim, ovom čitaocu ništa nije pomagalo. Sve je probao, ali posljednjih godina stanje mu je bilo sve gore i gore. Ali, prošlog vikenda je slučajno saznao za stari prirodni lijek. Primjenio ga je kod kuće, jer je lako dostupan i nakon dva dana bio je “novi čovjek”.

Na njegovim nogama proširene vene su doslovno nestale. Koliko dugo – ne zna, ali ako se ponovo javi problem, sada barem zna lijek, a da to nije hirurški nož.

Problematično mjesto na nozi treba jednostavno obložiti listovima svježeg zelja, odnosno kupusa i sve to omotati najbolje prozirnom folijom koja čvrsto drži poput zavoja. Takvu oblogu treba držati dva do tri dana, povremeno promjeniti, ne previše često i problem će biti riješen.

“Probajte, ništa ne košta i ništa nećete izgubiti, samo ćete se iznenaditi”, poručio je zadovoljni čitalac.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: