05.03.2016 u 10:43 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Evo zašto bi čišćenje grožđicama trebao svako od nas da uradi BAREM DVA PUTA GODIŠNJE!

Postupak čišćenja i detoksikacije jetre grožđicama je jedna od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od kroničnih bolesti i toksina.

grozdjice

Sama zatrovanost organizma ga upravo i sprječava da uključi mehanizam samo-izlječenja, a također značajno smanjuje efikasnost lijekova i recepata prirodne medicine. Jetra u našem organizmu ima ulogu “tvornice krvi”. Također pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminira sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Kako izabrati prave grožđice?

Čišćenje jetre grožđicama počnite odlaskom u kupnju – kako biste izabrali prave grožđice. Ovo je vrlo važno, jer danas naći neprskane grožđice bez dodanog sumpor dioksida – nije lako. Ne kupujte vrlo svijetle, žućkaste grožđice. Njihova svijetla boja – je upravo rezultat tretmana sumpor-dioksidom ili, u najboljem slučaju, kršenje pravila sušenja.

Ne kupujte ni na „sjajne“ grožđice, jer su također kemijski tretirane. Kvalitetne, organske grožđice bez kemije su bez sjaja, naborane, ne previše mekane, ali nisu ni tvrde. Zrna moraju biti očuvana, neoštećena. Dobre grožđice moraju biti tamno smeđe ili smeđe boje(ako je u pitanju svijetla sorta grožđa – onda svijetlo smeđe boje). Također postoji i crno suho grožđe s plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnih sorti vinove loze. Idealno je ako možete pronaći grožđice s „repićima“ – jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti suhog grožđa. Kad ste izabrali pravo suho grožđe – možete početi s pripremom sredstva za čišćenje jetre.

Čišćenje jetre grožđicama – recept

Ujutro natopite pola čaše grožđica na 15 minuta u toploj vodi, zatim dobro isperite pod mlazom vode. Stavite oprane grožđice u čašu i napunite je prokuhanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sljedećeg jutra. Sljedećeg jutra, na tašte, popijte napitak i pojedite grožđice. Lezite u krevet na sat-dva i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu trbuha.

Ovaj postupak se obavlja jednom tjedno tijekom mjesec dana (dakle 4 puta u mjesecu), dva puta godišnje.

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: