15.03.2017 u 21:44 | Featured, Zdravlje | Komentari

SPAS ZA KREZUBICE: Zaboravi implantate! Uskoro će vam zubi izrasti za 9 sedmica

Svaki dan se dolazi do novih otkrića, ali rijetko koje od tih otkrića može imati takav masovni utjecaj kao ovo. Zamislite da ne morate ići vaditi zube ili nositi implantate…

krezubice

Svi znaju da postoje zubni implantati koji su izmišljeni kako bi olakšali ljudima život na mnogo načina, oni su izuzetno korisno i odlično rješenje za popuniti praznine nakon gubitka zuba. Ali, medicina je otišla korak dalje. Skupina stručnjaka u stomatološkoj medicini je došla do nevjerojatnih otkrića, što je nenadani razvoj u tehnologiji dentalnih implantata koja daleko nadmašuje klasične implantate ili proteze, prenosi portal Healing Life is Natural

Stručnjaci kažu da će nam ova otkrića dati priliku da sami regeneriramo nove zube u usnoj šupljini. Dr. Jeremy Mao sa Sveučilišta Columbia je predvodio ovo istraživanje, a ono što je pronašao je apsolutno nevjerojatno.

Dr. Mao i njegov tim su osmislili šuplji bio-umetak u koji se stave matične stanice osobe i sve zajedno se umetne u rupu u čeljusti u kojoj se prije nalazio korijen zuba. Taj umetak se s vremenom stapa s okolnim tkivom i povezuje matične stanice s okolnim te potiče rast novog zuba. Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost stomatologiji i svim osobama koje imaju probleme sa zubima.

Zahvaljujući ovom napretku više ne postoji potreba za bolan proces vađenja zubi. Ova tehnologija omogućuje da ljudima da sami regeneriraju svoje zube u samo 9 sedmica.

Vaš nedostajući zub će se zamijeniti s matičnim stanicama iz vašeg vlastitog tijela, a potom će se zahvaljujući regeneraciji zub stopiti s okolnim tkivom te će se pravilno spojiti s ostalim zubima ne utječući na anatomiju čeljusti i usne šupljine. Da, to je tako jednostavno! To će povećati proces regeneracije i dovesti do brzog oporavka. ”

Procedura se još uvijek proučava i testira, i još nije dostupna za masovno korištenje. 

Saznajte više u videu.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: