21.01.2017 u 15:55 | Featured, Zdravlje | Komentari

Djeluje bolje od laksativa: Ovaj džem i doktori preporučuju za brzo pražnjenje crijeva! (RECEPT)

Iako je zatvor mnogima tabu tema o kojoj se neće tako lako otvoriti drugima, istina je da je to čest problem koji pogađa mnoge ljude. A uzroci mogu biti premalo kretanja, stres, starost, lijekovi, neki vitamini, premalo vlakana i vode u prehrani, no on također može biti nuspojava neke druge bolesti koju bi prvu trebali liječiti da bi pokrenuli svoja crijeva.

jam06

Iako se zatvor možda čini bezazlen, to nije tako dok traje mjesecima jer se čovjek cijelo to vrijeme ne osjeća ugodno u svojoj koži.

Karakterizira ga otežana ili rijetka defekacija, tvrda stolica ili osjećaj nepotpunog pražnjenja crijeva.

Po statistikama otprilike svaka deseta osoba ima probleme s neredovitim pražnjenjem crijeva.

Loading...

Zatvor je bitno izliječiti ne samo zbog boli i živciranja koje proizvodi nego iz razloga što bi se otpadne tvari u tijelu trebale zadržavati što kraće.

No ponekad i dok se držimo svih uputstava koja bi trebala ukloniti zatvor on je i dalje tu.

Zato je važno isprobati prirodna pomagala, a među najboljima je džem koji je osmislila kanadska Veteranska bolnice iz Quebeca i ispitala ga na četrdesetak starijih ljudi.

Pacijenti koji su trpjeli od zatvora u prosjeku su jeli po jednu veliku žlicu džema na dan što im je je povećalo učestalost pražnjenja crijeva i smanjilo potrebu za laksativima u usporedbi s onima koji nisu jeli džem.

Uspjeh je bio toliki da ga je bolnica nastavila propisivati kao lijek za zatvor.

Recept za čudesni laksativni džem

Sastojci:

– 150 g datulja (1 šalica)
– 150 g suhih šljiva (1 šalica)
– 1,5 šalica prokuhane vode (za gušći džem manje)

Priprema:

Izrežite datulje i suhe šljive na komadiće. Stavite ih u ključalu vodu i kuhajte dok se mješavina ne zgusne. Dobivena količina trebala bi biti za 20 porcija od jedne žlice.

Ovaj džem je pogodan za sve uzraste. Možete ga jesti samog, mazati na kruh, dodati u jogurt, pahuljice…

Tajna suhih šljiva i datulja

Suhe šljive imaju hranjiv i laksativan učinak, desetljećima se prepisuju u te svrhe. Njihovim kuhanjem u kipućoj vodi nastaje ugodan i koristan dodatak esencijama za čišćenje. Bogate su vlaknima i sorbitolom kojemu se pripisuje laksativni učinak. Sadrže ga čak 15 puta više nego ostalo voće.

Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari jer ne zahtjeva lučenje inzulina. U crijevima se prerađuje jako sporo i dospijeva u debelo crijevo najčešće napola prerađen zbog čega dovodi do mekših stolica.

Datulje neki prozivaju najzdravijim voćem na zemlji. One su prekrasan izvor prirodnih vlakana koji su organizmu neophodni za dobar rad crijeva. Po svom sastavu datulje su prava prirodna multivitaminska tabela, koju mogu koristiti djeca i odrasli. Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, kolesterola, pa sve do raka. Datulje uravnotežuju stolicu te se koriste i kao lijek kod proljeva, ali naravno i tvrde stolice. U SAD-u datulje se pakiraju u male boce kao lijekovi i to se propisuju kao lijek za zatvor. Datulje se mogu koristiti za liječenje crijevnih tegoba, pospješuju funkciju crijeva i pomažu razvoj korisnih bakterija u crijevima.

Savjeti o prehrani za postizanje redovite stolice

– Pijte puno vode.
– Jedite hranu s više vlakana: voće, povrće, mekinje.
– Vlakna postupno uvodite u prehranu i izbjegavajte laksative jer postoji puno prirodnih metoda kojima si možete pomoći.
– Djeci nemojte davati mekinje.
– Izbjegavajte kofein i mlijeko.

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: