28.04.2017 u 15:09 | Biljke, Recepti, Zdravlje | Komentari

Ubija vas PMS, a menstruacija kasni? Ovaj čaj rješava vaše probleme!

Mnogo žena ima problem sa menstrualnim ciklusom. Uglavnom je riječ o neredovnom ciklusu ali i bolovima, grčevima, obilnim krvarenjima. Ova čajna mješavina efikasno pomaže kod takvih tegoba.

kopriva-caj-domaca-proizvodnja-slika

Potrebno vam je:

  • 100 g nadzemnog dijela hajdučke trave
  • 100 g osušenih cvjetova nevena
  • 50 g osušenih listova koprive

Sve sastojke izmešajte.
Dvije supene kašike mješavine prelijte sa pola litra ključale vode i ostavite poklopljenoj posudi da odstoji pet minuta. Nakon toga procijedite i sačekajte da se malo prohladi. Čaj se pije u malim gutljajima, u toku nekoliko sati. Najbolje je konzumirati litar čaja dnevno, pola litra prepodne i pola litra poslijepodne.

U toku menstrualnog ciklusa, ako je krvarenje obilnije, ne preporučuje se konzumiranje čaja. Nakon dva mjeseca redovne konzumacije, potrebno je pauzirati dvije nedelje, a nakon toga se nastavlja sve do željenih rezultata.

Ova mješavina, sem što povoljno utiče na regulaciju menstrualnog ciklusa, smanjuje simptome PMS-a (bolne grudi, natečenost …), povećava plodnost kod žena i umanjuje tegobe koje može da prouzrokuje miom na materici. Takođe, pomaže podizanju imuniteta i poboljšanju krvne slike.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: