06.06.2017 u 7:48 | Ljepota, Zdravlje | Komentari

Ruski naučnici pronašli mitski napitak zbog kojeg ćete VJEČNO BITI MLADI!

- Ova bakterija tokom cijelog života obezbjeđuje aktivne biološke supstance koje stimulišu imuni sistem. Stari miševi ne samo da su postali živahni već su imali i mladunce – objasnio je za “Siberian tajms” epidemiolog dr Viktor Černjavski

Foto-ilustracija: flickr/Antonio Delgado, AP/Tanjug

Foto-ilustracija: flickr/Antonio Delgado, AP/Tanjug

Istraživači su dešifrovali DNK ove izuzetno otporne bakterije, posebno imune na hladnoću i sada pokušavaju da izdvoje gene koji su joj omogućili da preživi milionima godina u najsurovijim uslovima.

Testovi na bakteriji, koja je ubrizgana miševima, pokazuju pozitivne rezultate.

U svim eksperimentima Bacillus F je stimulisao rast i ojačao imuni sistem – izjavio je dr Sergej Petrov sa Istraživačkoh centra Tjumen u Sibiru.– Bakterija tokom cijelog života obezbeđuje aktivne biološke supstance koje stimulišu imuni sistem. Stari miševi ne samo da su postali živahni već su imali i mladunce – objasnio je za “Siberian tajms” epidemiolog dr Viktor Černjavski.

Nakon eksperimenata na miševima, sprovedeni su testovi na ljudskim ćelijama kako bi se ustanovilo da li bakterija može da ima pozitivan efekat i na ljudski organizam.

Loading...

Testovi na ljudskim eritrocitima i leukocitima veoma su optimistični – tvrdi Petrov.

Ruski istraživači, koji su svojim eksperimentom izazvali niz kontroverzi i rasprava, nedavno su napravili neočekivani zaokret: Bruškov, šef geokriološkog odeljenja Moskovskog univerziteta, obelodanio je da je sebi ubrizgao bakteriju bacillus F kako bi testirao njeno djelovanje na ljude.

Nakon uspješnih eksperimenata na miševima i muvama, pomislio sam da bi bilo interesantno isprobati neaktivnu bakterijsku kulturu – objasnio je on.

Premda je priznao da je previše rano za donošenje bilo kakvih zaključaka, Bruškov je rekao da je već primetio neke efekte.

- Počeo sam duže da radim, a već dvije godine nisam imao ni prehladu – kazao je on.

Ruski naučnik, međutim, nije želio da se izjašnjava o nuspojavama: “Možda ih je bilo, ali to se može otkriti samo uz pomoć specijalne medicinske opreme”

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: