03.01.2018 u 21:12 | Ljepota, Recepti, Zdravlje | Komentari

Riješila sam se herpesa za jedan dan – neprijatna pojava sve češća zimi a može preći na cijelo tijelo!

Herpes moće da traje duže vrijeme i da bude veoma neprijatan . On je praćen bolom , svrabom koji istovremeno predstavlja estetski problem. Hrepes uglavnom iskače zbog slabog imuniteta jer se organizam pokušaje odbraniti na taj način. Takođe se prenosi virusom Herpex implex putem poljupca, zagrljaja .Nakon što se njime zarazite on prelazi u tijelo.

grozni-herpes

Ovo su najbolji recepti koji će vam za samo jedan dan spriječiti dalje širenje te krenuti da ga povlači. Mi smo došli do recepta jedne domaćice koja je često vodila bitku sa ovom neprijatnom pojavom dok nije pronašla ovaj lijek. Tvrdi da ćete odma primjetiti kako djeluje. Sve što vam je potrebno je : najbolji prirodni antibiotik -bijeli luk tri čehna koja ćete izribati pa dodati u 100 grl meda. Time samo premažite inficirani dio.

Još jedan brz način tretiranja herpesa je pomoću bundevog ulja kojeg možete nabaviti u svim prodavnicama zdrave prehrane kao i u supermarketima. Takođe može vam pomoći i heljdino brašno. Jednu kašiku heljdinog brašna prelijte sa 2 šolje provrele vode pa još malo kuhajte . Skinite sa ringle pa kada se malo ohladi namažite dio zahvaćen herpesom.

Ima još jedan recept pa koji vam je draži izaberite . Svi su podjednako djelotvorni . Pomiješajte kašiku sode bikarbone i kašiku soli .Tom smjesom premažite inficirano područje nekoliko puta na dan.

Izvor: infosavjetnik

Vaš komentar na članak: