04.12.2014 u 22:12 | Featured, Povrće, Recepti, Zdravlje | Komentari

Jedinstveni recept ruskog onkologa: Prevenira karcinom i snižava masnoću!

Za ovaj jedinstveni recept moskovske onkologinje dr Filipove potrebni su vam svježi mladi šampinjoni, svježi kupus (lat. Brassica oleracea, još poznato kao zelje) i prirodan med lipe.

img_93472

Zašto kupus?

Kupus ili zelje je omiljeno jelo na našim stolovima, posebice u ukiseljenom obliku. No, znate li da je on i vrlo djelotvoran, a jeftin lijek za mnoge tegobe?

Sto grama sirovog kupusa sadrži čak 42 mg vitamina C. Društvo mu prave vitamin A i folna kiselina te minerali magnezij, željezo, fosfor, kalcij, kalij i natrij.

Postoje mnoge vrste kupusa, a najpoznatije su bijeli i crveni te savojski kupus, kojeg kod nas pogrešno nazivaju keljem.

Za najdjelotvornijeg slovi crveni, koji je i do sedam puta ljekovitiji od bijelog, a njegova boja ukazuje na prisutnost ljekovitih spojeva antocijanina.

Najbolje je kupus jesti sirov ili kratko kuhan. U svrhu liječenja, koristite nešpricani domaći ili ekološki uzgojeni kupus.

Loading...

Sirovi kupus, ako se često jede, pomaže kod slabokrvnosti, nesanice, depresije i anksioznosti.

Kuhani kupus je odlično sredstvo za proljetnu detoksikaciju te jedno od najboljih sredstava protiv živčane napetosti, tjeskobe, slabosti i slabe koncentracije.

Kupus obiluje antikancerogenim spojem sinigrinom, koji posjeduje jedinstvena svojstva protiv raka prostate, crijeva i mjehura.

Izvrsno je i protuupalno sredstvo, pa pomaže kod upalnih bolesti poput artritisa i reume.

Kod plućnih bolesti djelotvoran je sok od kupusa pomiješan s medom.

On čisti dišne puteve, pomaže kod astme i bronhitisa.

Kod bolesti grla preporučljivo je grgljati sok od kupusa.

Ljekovito djelovanje kupusa:

- djeluje preventivno protiv raka
- potpomaže mršavljenju
- poboljšava probavu
- ima antiupalna svojstva
- liječi čir na želucu i dvanaestercu
- jača imunitet
- čisti organizam
- ublažava depresiju i tjeskobu
- poboljšava koncentraciju
- pomaže kod bolesti dišnih puteva

Zašto lipov med?

Lipov se med dobiva od cvijeta stabla lipe. S obzirom da lipov med potiče znojenje, korištenje tog meda preporuča sekod prehlada i gripa, i naravno za eliminaciju toksina iz tijela. Lipov se med preporuča kod smetnji i upala dišnih i probavnih organa. Lipov med pospješuje metabolizam, a po okusu podsjeća na čaj od lipe. Ovaj med pojačava rad srca i cirkulaciju.

Zašto šampinjoni?

Šampinjoni su proteinima jedne od najbogatijih vrsta gljiva. Od ugljikohidrata u šampinjonima nalazimo glukan, inulin i pektinske tvari, a potrebno je spomenuti da ne sadrže ni saharozu niti škrob, pa su stoga vrlo pogodni za osobe oboljele od dijabetesa.

Od vitamina, šampinjoni su odličan izvor riboflavina (40% preporučenog dnevnog unosa) i niacina (30% preporučenog dnevnog unosa).

Od kiselina, u gljivama su najvažnije oksalna i fosforna kiselina, a od mineralnih tvari značajne su količine kalija. Uz plodove mora, najveći su prirodni izvor selena, koji je organizmu potreban u malim količinama i ubraja se u najjače antioksidanse, a posjeduje i antikancerogeno djelovanje.

Zatvoreni šampinjoni koje trebamo u receptu najmlađa su vrsta šampinjona, mliječno bijele boje, a beru se u vrlo ranom stadiju razvoja. Okus im nije toliko izražajan pošto nije bilo dovoljno vremena da sazriju, a koriste se sami ili u kombinaciji u kojima njihovo hrskavo tkivo izvrsno dolazi do izražaja. Šampinjoni sa zatvorenim klobukom izgledom se jedva mogu razlikovati od onih s nerazvijenim klobukom, no njihov je okus izražajniji.

Biljni eliksir dr Irine Filipove – recept:

Uzmite 5 šampinjona. Trebaju biti skroz svježi, najbolje je da su ubrani prije manje od 24 sata. Također trebaju biti s potpuno zatvorenim šeširićima.

Operite ih i prelijte kipućom vodom. Obrišite ih salvetom i iscijedite ih kako bi dobili bistar sok. Poslužite se sokovnikom.

Također uzmite mladi kupus (zelje) i iscijedite iz njega sok, dok ne dobijete 1 žličicu soka.

Pomiješajte sok od šampinjona i sok od zelja i dodajte jednu žlicu prirodnog lipovog meda.

Ovo je količina lijeka za tri dana.

Čuvajte ga u dobro zatvorenoj tegli u hladnjaku.

Konzumiranje:

Svako jutro na prazan želudac pojedite po trećinu ove smjese (manje od pola žlice).
Lijek ne treba davati djeci mlađoj od 7 godina.

Komentar Dr. Filipove

Ovaj lijek ima trostruko djelovanje.

- Koristi se za liječenje bolesti srca, odnosno Angine pectoris.
- Snižava loš kolesterol.
- Djeluje kao zaštita od raka. Ako dulje vrijeme uzimate ovaj lijek neće vam prijetiti opasnost od onkoloških oboljenja, smatra dr Filipova.

Izvor: prirodna

Vaš komentar na članak: