04.07.2017 u 15:50 | Zdravlje | Komentari

Nema više straha od stomatologa – KARIJES MOŽETE SAMI IZLIJEČITI: Sve to imate kod kuće, bez potrebe za zubarom!

Stomatolozi vam ovo neće reći jer se veliki novac okreće u stomatološkoj industriji. Kada bi svi znali kako je lako izliječiti karijes, nitko ne bi išao zubaru… Ako pitate većinu ljudi može li se karijes i šupljina u zubu izliječiti prirodnim putem, odgovor koji ćete dobiti je da je 99% to nemoguće. Stomatolozi također, što zbog vlastite zarade, što zbog prijevare, uvijek će reći da se karijes ne može izliječiti nikako osim zubarskim tehnikama.

zubi-karijes

Rečeno vam je da karijes uzrokuje prehrana s previše šećera. Američka stomatološka udruga kaže da karijes i šupljine nastaju kada ugljikohidrati zapnu između zubi, stvaraju kiselu sredinu u kojoj trune caklina i stvara karijes. Dio njihovog razloga je točan (dio o ugljikohidratima), ali postoji niz rupa u toj teoriji. Postoje mnogi dokumentirani slučajevi plemena i naroda koji žive izvan modernog društva kojima je gomila ugljikohidrata zaglavljena u zubima cijelo vrijeme, koji nikada ne četkaju ili čiste koncem zube.

Weston Price (zubar ranog 20. stoljeća) putovao je svijetom u potrazi za takvim ljudima, kako bi mogao proučiti njihove zube i temeljito dokumentirati svoja otkrića. Bakterije također vole jesti hranu poput povrća, mesa, voća i mliječnih proizvoda, ali oni nikada nisu imenovani kao uzrok karijesa i šupljine. U oštroj suprotnosti trenutnoj konvencionalnoj “mudrosti”, Dr. Weston Price je pisao o brojnim situacijama u svojoj praksi još 1920-ih i 1930-ih, gdje su šupljine i karijesi bili izliječeni bez potrebe za bušenjem i ispunom plombom. Dr. Price je otkrio kroz istraživanje da su šupljine i karijes u zubu uzrokovani nutritivnim nedostatkom i kad je ovaj nutritivni nedostatak ispravljen, šupljina i karijes se liječi sam od sebe.

Može li se tijelo samo zaliječiti?

Loading...

Ako mislite o tome kroz maniru otvorenog uma, ostavljajući sve ideje o karijesu u pozadinu, ne mislite li da ovo ima smisla? Ne bi li tijelo trebalo biti u mogućnosti liječiti šupljine baš kao što liječi slomljenu kost ili posjekotinu na ruci? Zašto bi zubi bili drugačiji od slomljenog zgloba?

“Nakon što sam pročitala epsko djelo dr. Pricea ‘Prehrana i tjelesna degeneracija’ (Nutrition and Physical Degeneration) prije nekoliko godina, glava mi je bila puna misli da se karijes doista može izliječiti uz pravilnu prehranu kroz neko vrijeme. No, vjerujući u nešto intelektualno i znajući kako to radi u praksi su dvije vrlo različite stvari, zar ne?

Iz tog razloga, ja sam vrlo uzbuđena da vam ispričam nedavnu priču u svezi s jednim od moje djece. Vidite, moje najstarije dijete nedavno je razvilo šupljinu u zubu, u njegovu gornjem desnom bočnom sjekutiću. Karijes je bio iza desnog zuba na desni. Moj muž je to primijetio jednu noć, kao osoba koja marljivo zube štiti i četkanjem i čišćenjem zubnim koncem, navodi Dnevnio.hr.

A kada tamo, definitivno je bila rupa u zubu i nije bila ni tako mala. Oboje smo se složili da karijes treba odma ispuniti plombom. Nazvala sam zubara odmah i dogovorila sastanak. U međuvremenu, počela sam inzistirati na tome da je moj sin uzima 3 kapsule ulja od putra (maslaca) svako jutro zajedno sa svojom normalnom, svakodnevnom žličicom fermentiranog ulja jetre bakalara. S tom velikom rupom u stražnjem dijelu njegova sjekutića, on je pio i jedno i drugo ulje. Dr. Price otkrio je da se karijes liječi brže kada se ova dva terapijska i hranjiva ulja uzimaju zajedno.

“Sastanak” sa stomatologom je bio za nekoliko tjedana, pa sam nastavila djetetu davati kapsule ulja maslaca svaki dan. Također sam rekla svojem sinu da mu je stvarno potrebno da se vrati na svoj doručak od dvije kriške tosta svakog jutra sa sirovim maslacem i medom umjesto tahinija (gusta pasta koja se priprema od mljevenih sjemenki sezama sa sezamovim uljem) i meda, što je zapravo on doručkovao u posljednjih nekoliko mjeseci. Moj sin voli sirovi maslac i upravo je izišao iz rutine da ga jede svako jutro kao što je obično činio. Je li ova jednostavna promjena doručka imala utjecaj na razvoj njegove šupljine? Vjerojatno.

Nisam promijenila bilo što drugo u njegovoj prehrani. On nije prestao jesti žitarice, i još uvijek je povremeno jeo šećer kroz “junk hranu” koju dobiva u školi. On je ipak tinejdžer, nakon svega. Pokušajte maknuti žitarice i šećere iz njihove prehrane i dobit ćete pobunu. Djeca trebaju učiti neke stvari na vlastitoj koži. Zaključila sam da ne mogu zaštititi svoju djecu od ovih stvari i držati ih u balonu – možete ih samo naučiti da budu mudri i oni će naučiti umjerenosti sami tijekom vremena. U svakom slučaju, natrag u priču o karijesu. Kao što se pokazalo, dan prije njegovog sastanka sa zubarom, nas je obavijestio da će liječenje zuba biti premješteno na drugi datum jer je zubar morao otići izvan grada zbog obiteljskih razloga. Tako da se termin za moje dijete pomaknuo za još par tjedana, ali svo to vrijeme, nastavili smo s 3 kapsule ulja maslaca sa žličicom fermentiranog ulja jetre bakalara, nakon doručka od 2 kriške tosta sa sirovim maslacem i medom.

Zadnji tjedan prije zubara, odlučila sam zaviriti u šupljinu i vidjeti je li sve bilo još gore. Prošlo je oko mjesec dana, i moj muž je bio sam malo zabrinut s obzirom na to da je to bio jedan od najboljih prednjih zubi. Uzela sam svjetiljku i moj sin je nagnuo glavu unatrag i pogledala sam, i gledala, i gledala!

Nema karijesa nema šupljine

Tako je! Nema rupa više nigdje. Ona je u potpunosti popunjena i bila glatka kao zub pored njega. Rekla sam svojem mužu, a on je također pogledao. On je bio oduševljen kad je vidio da je rupa otišla. I dalje ću ga voditi zubaru da provjeri ima li još koji karijes i da provjeri je li u izlječenom zubu sve u redu. Najbolja vijest od svega je da smo promijenili vrlo malo kako bi ovaj zub izliječili. Moj sin je nastavio svoju normalnu, hranjivu prehranu kod kuće s “propustima” u prehrani koji se obično javljaju na školskim i zabavnim događajima. Upravo smo i mi dodali ulje maslaca u svoju svakodnevnu prehranu zajedno sa fermentiranim uljem jetre bakalara, a moj sin se vratio nazad na sirovi maslac i tahini na svom tostu svako jutro.

Zaključak zubara

I doista, odveli smo sina kod zubara da napravi puni pregled i da provjerimo da nema šupljine i karijesa u ustima moga sina. Zub je bio tamo, rupa je nestala. Prehrana može doista izliječiti karijes!

To je to!

Nadam se da vam je ova priča ohrabrujuće! Istraživanja Dr. Pricea uistinu funkcioniraju u praksi!

Izvor: web-tribune

Vaš komentar na članak: