23.06.2017 u 9:00 | Recepti, Zdravlje | Komentari

NAUČNO DOKAZANO: Ako želite sebi dobro, ovo je HRANA koju trebate odmah baciti!

Medicinski stručnjaci procjenjuju da 60 do 70% karcinoma se može spriječiti kroz jednostavne promjene u ishrani i načinu života. Ovo je zaista nevjerovatno, zar ne?

hrana-baciti

U ovom članku ćemo vam pokazati koje promjene u ishrani trebate napraviti. To će ne samo poboljšati vaše zdravlje, ali vam pomoći da i da izbjegnete toksine koji mogu povećati vaše šanse za rak.

Hrana iz konzerve – treba da znate da se smola koristi za pravljenje metalnih konzervi. Mnoge različite studije su povezale ovaj sastojak sa mnogim bolestima, kao što su: rak, neplodnost, dijabetes i gojaznost. Osim ako na konzervi stoji BPA free, ona vjerojatno da sadrže bisfenol-A (BPA).

Dimljena hrana – nitrati i nitriti djeluju kao konzervansi da sprečavaju kvarenje hrane, oni također dodaju boju mesa. Oni su povezani s povećanim rizikom od raka.

Ribe iz uzgoja – nedavna studija je utvrdila da ribe iz uzgoja sadrže viši nivo hemijskih zagađivača od divljih riba, uključujući i poznati kancerogen PCB. Zbog pretrpanosti u ribnjacima, ribe su više podložni bolestima.

Izvor: pozivitno

Vaš komentar na članak: